Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nastavak vladine kampanje protiv BIRN-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 02. 2015.

Autor: D. D. Izvor: Danas

Nastavak vladine kampanje protiv BIRN-a

Distribucija novina na engleskom jeziku Belgrade Insight obustavljena je na beogradskom aerodromu i centrima Turističke organizacije Beograda, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN), kojoj se „čini da je ovo nastavak kampanje“ Vlade Srbije protiv BIRN.

 

Od februara ovo izdanje BIRN više nije dostupno na jednom od najvećih distributivnih mesta u Turističkoj organizaciji Beograda.

Takođe, iako je distribucija besplatnih primeraka ovih novina zaustavljena i u Dufry objektima na aerodromu Nikola Tesla, pregovori sa ovom kompanijom i dalje su u toku.

Dufry, koji snabdeva robom više od 1.700 prodajnih objekata na aerodromima, kruzerima i lukama širom sveta, uklonio je Belgrade Insight sa svojih prodajnih mesta 6. februara.

Iz Dufry, koji od maja 2008. godine sarađuje sa BIRN, kažu da ne postoji ugovor koji ih obavezuje da nastave distribuciju Belgrade Insight.

Miodrag Popović, v. d. direktora TOB, rekao je da sadržaj novina nije pogodan za turistički infocentar, prenosi BIRN.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi