Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijski mrak zatamnjuje rad opozicije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 02. 2015.

Autor: N. Kovačević Izvor: Danas

Medijski mrak zatamnjuje rad opozicije

Tokom obeležavanja 25 godina od obnavljanja DS, Jovan Marković, predsednik užičkog odbora i narodni poslanik te stranke, saopštio je da „zbog medijskog mraka i cenzure, građani imaju zatamljenu sliku o radu opozicije“.

Kao najveći uspeh DS, on je naveo to što su najveći politički protivnici demokrata SNS i Aleksandar Vučić, prihvatili politiku evropskih integracija, ali, kako je rekao nemaju kadrove, snagu i viziju da tu politiku realizuju.

Zbog medijskog mraka, cenzure i autocenzure, građani nemaju mogućnost da čuju drugačije mišljenje i to je uvod u totalitarni režim rekao je Marković, a potom dodao: „Tokom protekle dve i po godine, za vreme progona ljudi iz DS, uspostavljen je novi sistem vrednosti u Srbiji, a građani su na primerima tih stradanja osetili pogubnu politiku vladajućeg režima i veoma su uplašeni, povlače se i beže od iskušenja.“

Objasnivši da je četvrt veka od obnavljanja DS obeleženo usponima i padovima, borbom za evropske vrednosti u Srbiji, ljudska prava i demokratiju, Marković je rekao da je „DS nametnula teme mira, političke sigurnosti, stabilnosti i izvesnosti“.

Nametnuli smo temu evropskih integracija, saradnje u regionu i svetu, a naši politički oponenti, koji su nas nazivali izdajnicima, potpuno su prihvatili našu politiku evropskih integracija i to je najveći doprinos DS istakao je Jovan Marković, poručivši da reforme nisu potrebne samo toj stranci, već i drugim strankama, ali i čitavom društvu kako bi se uspostavile univerzalne vrednosti, poput socijalne jednakosti, pravde i poštovanja ljudskih prava, te da je u tome uloga DS dragocena.

Besede u Zoranovu čast

Jelena Marić i Nađa Lazarević podelile su prvo mesto na kvalifikacionom takmičenju „Besede u Zoranovu čast“, koje je održano u Užicu. Drugo mesto je pripalo Verici Radojičić, a treće Jovani Vukotić. Finalno takmičenje biće održano u Beogradu, 12. marta ove godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi