Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poziv na seminar o implementaciji novih medijskih zakona, Niš, 31.3.2015.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2015.

Izvor: Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM)

Poziv na seminar o implementaciji novih medijskih zakona, Niš, 31.3.2015.

Organizator: Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM)

Datum: 31. mart 2015. (utorak)

Vreme: 11.00 - 15.00

Mesto: Hotel „Grand", Vožda Karađorđa 12, Niš, sala „Metropoliten", I sprat

ANEM poziva sve medije, novinare i druge zainteresovane strane da 31.3.2015. (utorak) u Nišu učestvuju na besplatnom seminaru o implementaciji novih medijskih zakona - Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima. Ovo je četvrti u nizu seminara koje ANEM organizuje od decembra 2014. do maja 2015. godine. U decembru 2014. održan je seminar u Beogradu (25.12.),  u januaru 2015. u Novom Sadu (27.1.), u februaru 2015. u Kragujevcu (25.2.), dok će u Subotici i Novom Pazaru seminari biti organizovani u aprilu i maju 2015. godine. Realizaciju seminara podržala je ambasada Kraljevine Holandije, a tehničku asistenciju u njihovoj organizaciji pruža Misija OEBS-a u Srbiji.

Predavači na seminarima su predstavnici najvažnijih nadležnih institucija - Ministarstva kulture i informisanja, Regulatornog tela za elektronske medije i Agencije za privatizaciju, kao i medijski i pravni eksperti. Te institucije su izradile navedene zakone/implementiraju njihova rešenja/vrše nadzor nad njihovom primenom.

Seminari pružaju priliku svim medijima i novinarima, kao i ostalim zainteresovanim učesnicima, da od kompetentnih predavača dobiju stručna razjašnjenja i objašnjenja prava i obaveza koje propisuju navedeni zakoni, kako bi ih bolje razumeli i adekvatno implementirali, a time i doprineli poboljšanju svog položaja i situacije u medijskom sektoru.

Predavači na seminaru u Kragujevcu:

  • advokat Slobodan Kremenjak, ekspert za medijsko pravo, član pravnog tima ANEM-a

Nova rešenja u medijskim zakonima (Zakon o javnom informisanju i medijima; Zakon o elektronskim medijima)

  • Saša Mirković, državni sekretar, Ministarstvo kulture i informisanja

Implementacija Zakona o javnom informisanju i medijima (sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja; upis u Registar medija)

  • Ljubiša Kuvekalović, viši pravni savetnik, Regulatorno telo za elektronske medije

Implementacija Zakona o elektronskim medijima (mere Regulatora; pravila oglašavanja u elektronskim medijima; programske obaveze pružalaca medijskih usluga)

  • Zoran Pavić, direktor Sektora za komunikacije, i Olivera Aranđelović, rukovodilac projekta, Agencija za privatizaciju

Postupak promene vlasništva društvenog i javnog kapitala u medijima (I faza - Prodaja; II faza - Prenos kapitala bez naknade)

  • prof. dr Rade Veljanovski, medijski ekspert

Javni interes u medijskoj sferi - regulatorni i praktični aspekti

Napominjemo da, nažalost, nismo u mogućnosti da snosimo troškove prevoza učesnika, ali je obezbeđen zajednički ručak (ketering) i osveženje tokom trajanja seminara.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo Vas da svoje učešće na seminaru potvrdite do srede, 25. marta, do 12h, na e-mail: tatjana.boskic@anem.org.rs .

U prilogu je agenda događaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi