Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Da li je vlast pretvorila gradski servis u "Studio Bot"?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 03. 2015.

Izvor: rs.n1info.com

Da li je vlast pretvorila gradski servis u "Studio Bot"?

Da li vladajuća Srpska napredna stranka koristi gradsku televiziju Studio B u političke svrhe? To pitanje pokrenuo je prilog emitovan na toj televiziji u kom su se kao slučajni prolaznici iz ankete, kako se kasnije ispostavilo, pojavili, članovi Srpske napredne stranke. Na ceo slučaj u NUNS-u gledaju kao na zloupotrebu profesije.

 

Prilog o skupu protiv vlasti, anketa samo s onima koji su protiv skupa, a koji su, iako slučajni prolaznici, bili više nego detaljno informisani. Ko su ljudi iz ankete - otkrili su korisnici društvenih mreža. Prvi se pojavio na suđenju pripadnicima Žandarmerije zbog prebijanja brata premijera; devojka iz ankete slikala se s predsednikom Srbije, dok je treći anketirani - član zemunskog odbora SNS-a.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović smatra da se takva anketa zove se još i zloupotreba profesije.

“Gradski servis, naročito od trenutka otkad je izvršena personala promena na njenom čelu, postao je zapravo partijski servis vladajuće stranke. I to se vidi, ne samo po ovom prilogu, to se vidi po nizu emisija koje su uvedene i onih koje su ukinute. I to ne bi bilo tako strašno da se to ne finansira parama građana”, kaže Obradović.

Po objavljivanju ove priče u štampanima medijima, oglasila se i Srpska napredna stranka.

"Tačno je da su to članovi SNS-a. Naravno da ćete metodom slučajnog uzorka u svakom mestu u Srbiji naići na člana ili simpatizera SNS-a. Da je neko ove naše članove, u tom istom prilogu pitao da li su članovi SNS-a, oni bi to jasno i rekli, jer se mi ponosimo našom partijom, za razliku od drugih koji kriju stranačku pripadnost”, poručuju naprednjaci.

Dugogodišnji televizijski novinar i producent Jakša Šćekić smatra da je profesionalno prilog katastrofa, ali da je više od toga, kontraproduktivan.

“Ja da sam na mestu premijera, ja bih tog čoveka kaznio, najurio, nikad u životu mi ništa u stranci ne bi uradio”, kaže Šćekić.

Zašto je sporni prilog uklonjen s YouTube kanala Studija B i da li je pojavljivanje članova SNS-a u anketi profesionalni propust, bila su naša pitanja za te kuće Ivanu Vučićević, ali se tokom celog dana nije javljala na telefon.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi