Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mijatović zadovoljna sastankom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 03. 2015.

Izvor: Fonet

Mijatović zadovoljna sastankom

Predstavnica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je danas, posle razgovora sa premijerom Srbije Aleksandraom Vučićem, da je zadovoljna ishodom sastanka na kojem se razgovaralo o bezbednosti novinara, podršci javnim servisima i reformi medija sa državnim vlasništvom.

Važno je da Srbija, kao predsedavajuća OEBS, poklanja posebnu pažnju slobodi medija i novinara u regionu OEBS, navodi se u pisanoj izjavi Mijatović i dodaje da ona veoma ceni saradnju između predsedavajućeg OEBS i svoje Kancelarije o tim važnim pitanjima.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju OEBS, rekao da je država spremna da učini sve da obezbedi bezbedno okruženje za sve novinare i obezbedi slobodu medija. Saradnja sa Kancelarijom predstavnice za slobodu medija jeveoma važna u tom smislu i nastavićemo zajednički rad, rekao je Vučić.

Vučić i Mijatović razgovarali su o nedavno usvojenim medijskim zakonima, koji su suštinska osnova za reformu javnog servisa, privatizaciju medija sa državnim vlasništvom i proces digitalizacije. Sagovornici su razgovarali i o angažovanju Kancelarije predstavnice o pitanjima slobode medija u regionu OEBS, dodaje se u saopštenju.

Mijatović je rekla da je zadovoljna potvrdom optužnice za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koji je ubijen 1999. godine. Vučić i Mijatović razgovarali su o slučaju Brankice Stanković, autora i urednika emisije "Insajder" na B92, a predstavnica je istakla da će nastaviti pažljivo da prati to pitanje.

Tokom posete Beogradu, Mijatović je učestvovala na dvodnevnoj konferenciji o bezbednosti novinara, u organizaciji Srbije kao predsedavajuće OEBS. U saopštenju se dodaje da se Mijatović srela sa ministrom spoljnih poslova i predsedavajućim OEBS Ivicom Dačićem, ministrom kulture i informisanja Ivanom Tasovcem, menadžemntom RTS, regulatornim telima, medijskim organizacijama i novinarima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi