Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Sokin i Bosina" pomaže srpsku naučnu televiziju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 03. 2015.

Autor: Ekipa Naših novina Izvor: Naše novine

"Sokin i Bosina" pomaže srpsku naučnu televiziju

U gladijatorskom svetu novca i profita u kome živimo, jedan sjajan gest još sjajnijih glumaca zavređuje pažnju!

Želeći da pomognu rad prve i jedinstvene u Srbiji obrazovne i neprofitne TV stanice mladih akademaca Srpske naučne televizije (SNT), sjajna glumačka ekipa s našom proslavljenom glumicom Ljiljanom Blagojević na čelu odlučila je da celokupan prihod od prodatih ulaznica za predstavu „Sokin i Bosina“, koja se igra 15. aprila u 20 časova u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ u Beogradu, usmeri mladoj ekipi entuzijasta na obrazovnoj i neprofitnoj televiziji u cilju njihovog daljeg razvoja.

Drugačiji od ostalih

Srpska naučna televizija (SNT) prva je i jedinstvena u Srbiji, neprofitna i obrazovna TV stanica mladih akademaca, aktivista i entuzijasta čiji se program emituje na 197. kanalu u kablovskom sistemu „IPTV Telekom Srbija“. Obrazovne, naučne, kulturne i ostale emisije koje su zastupljene na programu Srpske naučne televizije odskaču od programskih šema drugih komercijalnih televizija. Naglasak je na promociji domać eg znanja, domaće kulture, kako pojedinaca, tako i institucija. Pozorišna predstava „Sokin i Bosina“ već duže vreme zavređuje pažnju javnosti kao sjajna komedija koja povezuje tradiciju i savremenost jer je u patrijarhalnoj Srbiji 21. veka komedija i dalje porodična, ona je sva vezana za majke, babe, tašte, očeve, svekrve, pašenoge, šurnjaje i zetove i sva je i dalje zasnovana na njihovim željama, nadama, sukobima i očekivanjima.

Glumački tim snova

Sjajan glumački tandem, sjajan reditelj i sjajna energija ove predstave doprineli su da se dogodi upravo to da, iako su likovi velike tašte i velike svekrve, mudre snaje i skromnog zeta, viđeni i viđani u komediji, opet izgledaju čak začuđujuće novo, a publika s interesovanjem iščekuje rasplet njihove komplikovane situacije. Pored Ljiljane Blagojević, u ovoj divnoj predstavi igraju i Sonja Knežević, Kalina Kovačević i Miloš Đorđević, tekst je napisala dr Milica Konstantinović, a predstavu je režirao Jug Radivojević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi