Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sindikat i društvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2015.

Autor: R. P. Izvor: Danas

Sindikat i društvo

„Saradnja sindikalnih organizacija i medija“ i „RH centri, banje i turizam preko sindikata repovi prošlosti ili korak u budućnost“ bile su teme okruglog stola koji je prošlog vikenda održan u hotelu „Panorama“, u organizaciji Sindikata grada Novog Sada i opština (SINS) i Turističkosportskog centra „Zlatar“.

Učesnici skupa dvadesetak lokalnih, regionalnih i pokrajinskih novinara i predstavnika reprezentativnih sindikalnih organizacija, zaključili su da su odnosi medija i sindikata poslednjih godina izuzetno kompleksni jer su uslovljeni političkim ili finansijskim mentorima.

I dok su predstavnici „sedme sile“ sindikalcima sugerisali da se ne bave organizovanjem likovnih konkursa, tribina i sličnih stvari, već isključivo pravima radnika i borbom za poboljšanje njihovog izuzetno teškog položaja, predstavnici sindikata su podsetili medije da su oni ti koji kreiraju mišljenje javnog mnjenja, uz ocenu da su zatupili oštricu pera, posebno kada je u pitanju kritika vlasti.

Dok je na Zlataru funkcionisao RH Centar, SINS je sa ovom ustanovom imao odličnu saradnju jer su naši korisnici za pristupačnu cenu dobijali odlične uslove za odmor i rekreaciju, ali i za lečenje i rehabilitaciju bolesnika.

Radujemo se i podržavamo planove ovdašnjih čelnika vlasti i TSC-a da nekadašnji Zavod ponovo puste u rad, a do tada ćemo nastojati da ojačamo partnerstvo sa „Panoramom“ jer smo i mi i naši korisnici zadovoljni, kako menadžmentom i osobljem ovog hotela, tako i smeštajem, cenom i kvalitetom usluge, istakla je Jasmina Plamenac, direktorka SINS-a tokom razgovora o drugoj temi okruglog stola.

Skupu su inače, prisustvovali i predsednik opštine Dimitrije Paunović i direktorka TSC Ivana Novaković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi