Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bojan Pajtić bi da ućutka Informer!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 04. 2015.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Bojan Pajtić bi da ućutka Informer!

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je juče da će tužiti Informer zbog teksta u kom smo objavili da DS pad vojnog helikoptera planski koristi za napade na SNS i ljude iz vrha vlasti.

 

Kako su demokrate saopštile, ovim tekstom narušen je njihov ugled i čast i zato obustavljaju svaku komunikaciju s našim listom (!?!).

Osim toga, kako tvrde u vrhu partije, DS će tražiti najmanje 20 miliona dinara odštete!

Žalosna tužba Zbog gnusne laži i krajnje neprimerenih natpisa objavljenih na naslovnoj strani dnevnog lista „Informer“ broj 890, od 6. aprila ove godine, DS će podneti tužbu nadležnom sudu i tražiti nadoknadu štete, pri čemu će kompletna suma biti namenjena porodicama nastradalih u helikopterskoj nesreći.

Stranka će podneti žalbu i Savetu za štampu, a u potpunosti i za sva vremena prestaćemo da komuniciramo s bilo kim iz tog tabloida, piše u saopštenju DS.

Glavni urednik našeg lista Dragan J. Vučićević odgovorio je juče Pajtiću i DS, dok je glavni urednik nedeljnika „Pečat“ Milorad Vučelić upozorio javnost da demokrate napadom na Informer narušavaju slobodu javne reči.

U političkom prostoru bi možda neka druga stranka imala pravo da zahteva odštetu, ali ne i partija koja je koristila tabloide kao udarnu pesnicu. Nisu birali reči kojima će vređati, osuđivati i presuđivati. Zato nemaju ni moralno, ni političko pravo da ovo rade. Da je takva pretnja upućena nekom mediju iz „žutog sektora“, odmah bi skočile nevladine organizacije, ali i institucije EU, poručuje Vučelić.

Navikli na keš

Slično misli i Vladimir Đukanović, član Odbora za informisanje, koji ističe da je tužba DS „žalosna“. Strašno je da oni koji su putem svojih medija tri nedelje iznosili laži o padu helikoptera na ovakav način pritiskaju medije. Zahtevati toliki novac je megalomanski manir onih koji su već opljačkali milione i koji su navikli na velike pare naglašava Đukanović. Iz NUNS i UNS nisu se oglašavali ovim povodom.

Pajtić nas tuži, a svoje lopovluke uporno krije

Kažu da istina boli. Bojan Pajtić to, po ko zna koji put, dokazuje. Samo, zanimljivo je to sa istinom. Bojan Pajtić ih ima više. Kada je u pitanju istina o padu helikoptera, Pajtić i njegovi imaju jednu istinu. Onu po kojoj je u najmanju ruku premijer lično ispalio zolju na helikopter dok su mu u tome, sve zadovoljno trljajući ruke, asistirali ministri Gašić i Lončar; za Stefanovića još nisu sigurni, i dalje većaju. I shodno tome, svaka kazna osim javnog spaljivanja ili bar vešanja na Terazijama potpuno je besmislena. Oni takvu kaznu ne priznaju, ne dolazi u obzir! Ali kada Informer iznese aksiom (ko ne zna šta je to, trk po Vujakliju) da je Pajtić svojim preostalim članovima naložio da na priči o tragediji maksimalno mobilišu front protiv SNS, onda se digne kuka i motika, dobro ajde više kuka ne vole oni motike i onda vrište do neba kako to nije istina. Pa, neće biti, prijatelji. Morate već jednom, gospodo takozvane demokrate, naučiti da tragati za istinom ne znači tragati samo za onim što je vama poželjno. I zato ću ja i dalje da radim svoj posao, a vi radite svoj. Samo, ima jedna velika razlika, gospodo. Ja svoje novine finansiram sam, a vi nikad niste odgovorili gde su pare koje pokradoste od naroda, gde su ona tri miliona evra koja nestadoše iz Razvojne banke Vojvodine? Razlikovaćemo se zauvek u tome što ćemo mi svoj hleb zarađivati sami, na kiosku, a vi ćete sa ispruženom rukom ići kod nekog po svoj, Pa, dokle stignemo. Dragan J. Vučićević

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi