Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Lekovi za najstariju ćerku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 04. 2015.

Autor: Lj. P. Izvor: Večernje novosti

Novinari uručili pomoć porodici Virijević u Gračanici

Lekovi za najstariju ćerku

Narednih godinu dana porodica Virijević sa šestoro dece, iz kontejnerskog naselja u Gračanici, na Kosovu i Metohiji, neće morati da brine o nabavci lekova za teško obolelu najstariju ćerku Draganu, koja ima tumor na mozgu, nepokretna je i slepa.

Neophodne medikamente donirale su najveće veleprodaje lekova "Farmalodžist" i "Feniks farm", kao i poznati lanac novosadskih  apoteka "Iris farm".

U akciji "Jedna kafa, jedna sreća, nečija još veća", koju su pokrenuli novinari dopisništava "Večernjih novosti" i TV Prva, osim lekova i suplemenata, prikupljena su i sredstva za higijenu i hrana za osmočlanu gračaničku porodicu, koja živi u kontejneru od 12 kvadrata bez normalnih uslova za život.

Humanitarna pomoć, vredna više od 3.000 evra transportovana je vozilima Gradske uprave i uz podršku Kancelarije za KiM.

Novinari i sportisti su prošlog meseca u nekoliko navrata u centru Novog Sada i na Limanskoj pijaci kuvali kafu sugrađanima, koji su zauzvrat davali prilog za Virijeviće.

Prikupljeni novac biće uplaćen hipermarketu u Gračanici, kako bi porodica Virijević narednih nekoliko meseci mogla da kupuje osnovne namirnice. Majka šestoro dece, Nataša Virijević, vidno uzbuđena i srećna zahvaljujući svima koji su učestvovali u akciji, apelovala je još jednom i zamolila nadležna ministarstva i lokalnu samoupravu da konačno reše problem osmočlane porodice.

Svetski prvak kafe-kuvar

Veliko humano srce pokazali su i novosadski biciklisti. Više od stotinu je simboličnim ispijanjem kafe i prilozima pomoglo u akciji. Goran Bajšanski, reprezentativac u savateu, kaže da je bio presrećan što je imao priliku da učestvuje u akciji i da mu nije bilo teško da danima kuva kafu Novosađanima. Sreću što je pomogao ovoj osmočlanoj porodici, meri sa onom, kada je postao svetski prvak.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi