Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Interes policije otkrivanje ubice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 11. 2009.

Izvor: B92

Interes policije otkrivanje ubice


Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je u interesu policije da se otkrije ko je ubio novinara Slavka Ćuruviju.
 
"Naša zelja je da se nikada ovako nešto ne ponovi", rekao je Veljović ističući da "niti je interes policije da neko bude ubijen kao i da to ne bude rasvetljeno". On je rekao da je "što se tiče samog ubistva, ceo predmet u tuzilaštvu" i da policija "isključivo radi po nalogu tuzilastva"

"Interes je, i policiji da se ovo dovede do kraja", kaže direktor policije.

On je rekao, posle postavljanja nove spomen ploče Ćuruviji da spomen ploca koja je skinuta pre meseca dana nije pronađena "što ne znaci da policija ne radi na rasvetljavanju tog događaja".

Veljović je naglasio da je interes policije "da svi građani ove države budu bezbednosni" isticući da na tome policija svakodnevno radi.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je ponovo postavilo spomen-ploču novinaru Slavku Ćuruviji u centru Beogradu, na mestu gde je ubijen 1999. godine.

Na ceremoniji postavljanja ploče istaknuto je da NUNS i prijatelji i kolege Ćuruvije neće dozvoliti da ih uplaše vandali koji su 5. oktobra ove godine skinuli ploču postavljenu 11.aprila 2000.

Ćuruvija, vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" je ubijen 11. aprila 1999. u ulazu zgrade u Svetogorskoj ulici a ubice još nisu otkrivene, kao ni vandali koji su prošlog meseca uklonili ploču.
 
Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi