Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ninić ponovo meta napada?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 02. 2016.

Autor: M. N. S. Izvor: Danas

Ninić ponovo meta napada?

Ivan Ninić, direktor nevladine organizacije Centar za vladavinu prava, koji je krajem avgusta prošle godine pretučen ispred zgrade u kojoj živi, pre dve večeri verovatno je uspeo je da izbegne sličan epilog, jer je na vreme uočio dvojicu mladića ispred ulaza. On je, vraćajući se oko 22 sata kući, primetio dve osobe koje su se razdvojile kada je naišao - jedan je krenuo niz ulicu, a drugi ušao u ulaz zgrade.

 

Ninić nije izašao iz automobila niti je ugasio motor, već je odmah pozvao policiju.

Ja sam onda seo sa njima u policijski džip, vrlo brzo smo stigli momka koji je krenuo naniže, a odmah potom se pojavilo i drugo policijsko vozilo. Ispostavilo se da je reč o momcima koji nisu iz Beograda, a jedan od njih je osuđivano lice.

Tvrdili su da žive u Kotežu i da su na Karaburmi tražili apoteku da kupe lek. Na pitanje policajca zašto traže lek u tom kraju ako su iz Koteža, jedan je rekao da je ranije živeo tu i da misli kako ima apoteke koja radi.

Uzgred, na pola kilometra od moje zgrade, ni levo ni desno, nema nijedne apoteke - kaže za Danas Ninić i dodaje da su policajci bili zadovoljni načinom na koji je reagovao, ali kaže da ne zna da li će, zbog očigledmh nelogičnosti u priči, ovaj događaj dalje istraživati. 

Ninić, inače, sarađuje sa Savetom za borbu protiv korupcije, kao i sa više centara za istraživačko novinarstvo i ovaj pritisak, kao i letošnji daleko teži incident povezuje sa temama na kojima radi.

Podsetimo da je i članica Saveta Miroslava Milenović, koja je, između ostalog, radila na izveštajima o stanju u medijima, pre nekoliko meseci takođe bila fizički napadnuta, a prošle nedelje je na svom Tviter nalogu objavila kako je dve osobe prate.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

17.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:59

pitanje

I kakve to veze ima sa UNSom?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi