Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rođendan Internet portala RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 06. 2010.

Izvor: RTS

Rođendan Internet portala RTS-a

Hajbolji sajt u kategoriji vesti i informacija, sajt Radio-televizije Srbije proslavlja drugi rođendan, odnosno datum kada se pojavio u, novom, redizajniranom izdanju.


Za samo godinu dana sajt RTS-a preuzeo je primat u onlajn izveštavanju prema oceni časopisa za kompjutere PC Press. Posle prošlogodišnjeg "plasmana" među osam najboljih dospeo je na prvo mesto.


Preglednost, odlična organizacija informacija i preuzimanje emisija kao zgodan dodatak, samo su neke od kategorija zbog kojih je sajt RTS-a postao vodeća srpska veb adresa, rečeno je u obrazloženju časopisa PC Press.

Sajt se izdvojio od konkurencije, jer je, kažu stručnjaci, osmišljen od početka i sada na pravi način izveštava o najaktuelnijim domaćim i svetskim događajima.

Kao deo Informativnog programa RTS-a, redakcija funkcioniše prema profesionalnim standardima javnih servisa i u skladu sa prirodom Interneta.

U anketi koju smo sproveli u maju i junu od 15.833 posetioca sajta RTS-a njih 43,86 odsto svakodnevno najaktuelnije informacije dobijaju upravo na tom sajtu. Nekoliko puta nedeljno sajt čita 24 odsto posetilaca, a njih 11 odsto su se prvi put našli na stranicama Medijskog javnog servisa.

Među najčitanijima su sport sa 28 odsto i vesti sa 26 odsto anketiranih čitalaca. Više rubrika tokom posete sajtu čita preko 17 odsto posetilaca.

Iako daleko više muškarci, čak 75 odsto posećuju sajt, raznovrsna ponuda, koja se ogleda u prostoru posvećenom filmu, muzici, stilu, svetu poznatih, zdravlju i zanimljivostima privlači veću pažlju pripadnica lepšeg pola.


Na pitanje koliko vam se dopada sajt RTS-a, najveći broj anketiranih posetilaca, njih 6.393 dalo je vrlo dobru ocenu. Od 4.417 čitalaca, sajt je dobio najvišu ocenu.


Populacija koja najviše čita stranice Internet portala RTS-a je od 14 do 24 godine, odnosno 37,14 odsto. Posle njih sajt sa 30,13 odsto načešće posećuju mladi od 25 do 34 godine.

Ljubitelji sporta, u ovom trenutku, najviše se raduju, jer na stranici Rezultati uživo mogu da prate utakmice sa Svetskog prvenstva u fudbalu, ali i sva ostala najvažnija sportska dešavanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi