Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kupio lokalnu televiziju za milion evra!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2010.

Izvor: Pres

Kupio lokalnu televiziju za milion evra!


Ostoja Tegeltija je rodom iz Sremske Kamenice. On je 2006. godine kupio od Akcijskog fonda za 600.000 evra „Autoprevoz“ iz Vrnjačke Banje, nekada jedno od najjačih transportnih preduzeća koje je prethodni vlasnik već upropastio. Tegeltija je 3. novembra 2007. za TV Vrnjačka Banja, skromnu lokalnu medijsku kuću, izlicitirao 191 milion dinara, 400 puta više od početne cene! Posle nekoliko dana odustao je od ove kupovine.

Dve nedelje kasnije, preko DragiceTomić koja je finansijski direktor u njegovom preduzeću „Travel travel“, za milion evra kupio je „Ibarske novosti“ i RTV Kraljevo. Bio je to početak kraja ugledne medijske kuće. Privatizacija „Ibarskih novosti“ je poništena krajem 2008. godine, a u februaru je proglašen bankrot preduzeća čija je poslednja prodaja zakazana za 20. april. U svim ovim kupovinama Ostoja Tegeltija se pojavljivao pod svojim, ili imenom svojih saradnika ili preduzeća.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi