Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izvinjenje Rokniću i Danasu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 10. 2010.

Izvor: Danas

Izvinjenje Rokniću i Danasu


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izvinio se novinaru Danasa Aleksandru Rokniću i redakciji lista zbog povreda koje je novinar dobio prilikom intervencije policije tokom nereda u Beogradu u nedelju 10. oktobra.

„Policija je u želji da zaštiti novinare i ovog puta oformila jedinicu koja je imala za cilj zaštitu, ali nažalost dogodio se incident prilikom intervencije kada je policija bila napadnuta. Ja se izvinjavam i Rokniću i redakciji Danasa zbog toga“, rekao je Dačić.

Podsetimo, policajci koji su se nalazili kod Komercijalne banke na Terazijama u nedelju, prilikom intervencije protiv učesnika nasilnih demonstracija, pendrecima su udarali našeg novinara Aleksandra Roknića, iako je uzvikivanjem da je novinar i pokazivanjem novinarske legitimacije jasno dao do znanja da je na profesionalnom zadatku.

Novinarska udruženja NUNS i UNS osudila su napad na novinara našeg lista.

R. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi