Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Verujte nama, a ne sopstvenim očima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 03. 2019.

Autor: Raskrikavanje Izvor: Raskrikavanje

Verujte nama, a ne sopstvenim očima

Većina današnjih tabloida na naslovnim stranama donosi priče o protestima građana proteklog vikenda, upadu u RTS i hiljadama građana koji su u nedelju 17. marta opkolili zgradu Predsedništva gde je Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije. Dok većina dnevnih naslova piše da Đilas, Jeremić i Obradović žele krv divljajući po Beogradu, tabloid Alo otišao je najdalje - na naslovnoj strani tvrde da je Vučić izašao pred demonstrante i „jasno rekao šta misli o njima“.

Na naslovnoj strani tabloid Alo tvrdi da je Vučić izašao pred demonstrante ispred Predsedništva i jasno im rekao šta misli o njima. Slika kojom ilustruju tekst pokazuje Vučića koji izlazi pred desetak građana. Međutim, predsednik Vučić je iz Predsedništva izašao tek kada su se demonstranti razišli, odnosno otišli u protestnu šetnju centralnim ulicama Beograda i do predvečerja zadržali ispred policijske stanice u Bulevaru despota Stefana.

Snimci objavljeni na društvenim mrežama međutim pokazuju i da je Aleksandar Vučić građanima poručuo „Želim vam sve najbolje“, pa nije jasno na šta Alo misli kada piše da im je pokazao šta „misli o njima“.

Predsednik Srbije napusta predsednistvo posle skoro pet sati boravka u zgradi. Desetak demonstranata ga je vređalo pred novinarima pic.twitter.com/NFmN0kcRkR

— VICE Srbija(@vicesrbija) March 17, 2019


U tekstu Alo-a tvrdi se i da je okupljenih građana ispred Predsedništva bilo tek nešto više od hiljadu. Međutim, snimci koje su sačinili novinari KRIK-a koji su bili na licu mesta demantuju i Alo i predsednika Vučića.

Kao što je sinoć najavljeno građani su se okupili ispred zgrade Predsedništva.

Ima i policije.

Građani viču ,,Ostavka”, ,,Puko je” i ,,Uhapsite Vučića”.pic.twitter.com/gjRe2uxkeZ

— KRIK(@KRIKrs) March 17, 2019

 

Snimak šetnje kroz Takovsku ulicu. pic.twitter.com/9E17tzdCN7

— Vesna Radojević(@Vesna_Radojevic) March 17, 2019


Kolona se kreće ka policijskoj stanici u 29. novembra#1od5miliona pic.twitter.com/dVTSw503n3

— KRIK(@KRIKrs) March 17, 2019

 

Informer u najnovijem broju citira i kontroverznog analitičara Božidara Spasića koji kaže da je „apsolutno tačno da krizni štab pobunjenika planira da fingira na Obradovića, Đilasa a čak se pominju i određene žene“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi