Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izvori vode do suda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 03. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Izvori vode do suda

Premijer neće smeti da kažnjava ministre "insajdere"

Ako premijer Mirko Cvetković otkrije ministra koji je medijima govorio kao anoniman izvor i smeni ga, direktno bi prekršio rezoluciju Saveta Evrope o zaštiti novinarskih insajdera. Takođe, ministar bi mogao da tuži državu sudu za ljudska i manjinska prava u Strazburu.

Ovo za ”Novosti” tvrdi Željko Ivanji, poslanik URS i član skupštinske delegacije u SE. To praktično znači da novi kodeks o ponašanju ministara, po kojem ne smeju da iznose stavove suprotne Vladinim, pa čak i ako ih na sednicama nisu podržali, nije u potpunosti u skladu sa evropskim kriterijumima.

- Po rezoluciji SE niko ne bi smeo da se služi državnim institucijama, bezbednosnim službama ili bilo čim drugim kako bi otkrio izvore koje novine citiraju - objašnjava Ivanji.

- Takođe, niko nema pravo novinare da tera da otkrivaju ko im je informacije dao. Ukoliko bi do toga došlo, evropski standardi bi bili prekršeni.

S. S. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi