Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada za „Dosije”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 04. 2011.

Izvor: Politika

Nagrada za „Dosije”

Na filmskom i televizijskom „Detektiv festu” nagrađena emisija autora Mašana Lekića „Crnje od crne hronike”

Epizoda „Crnje od crne hronike“ popularnog dokumentarnog serijala „Dosije” Prve televizije dobila je specijalno priznanje žirija međunarodnog festivala „Detektiv fest“!

Ovaj 13. filmski i televizijski festival, koji je održan u Moskvi od 20. do 24. aprila, okupio je 70 autora iz dvadesetak zemalja.

Učestvovale su italijanska državna televizija RAI UNO, Ruska državna televizija, kao i brojne produkcije iz Amerike, Francuske, Rusije, Kine, Izraela, Belgije, Portugala i drugih zemalja.

„Detektiv fest“ je prvi inostrani festival na kojem sam učestvovao, tako da mi ovo priznanje laska, jer nije mala stvar izdvojiti se u konkurenciji sa televizijama iz najrazvijenijih zemalja sveta.

- Mislim da smo na pravi način prezentovali Prvu TV i Srbiju – kaže autor „Dosijea“ Mašan Lekić.

Zanimljivo je da su se u finalu festivala našle čak dve epizode ovog serijala Prve televizije. Pored nagrađene, u konkurenciji za nagradu bila je i „Vreme prošlosti“, a odluka žirija pala je na „Crnje od crne hronike“, u kojoj su Lekić i njegova ekipa rekonstruisali zločine u Makedoniji, kada su u periodu od 2003. do 2008. misteriozno nestajale starije žene.

Pored specijalne nagrade žirija, ekipa „Dosijea“ napravila je i dobre kontakte s drugim produkcijama i televizijama, pa je moguće da će neke buduće priče nastati u toj saradnji.

Nova sezona „Dosijea“ se već uveliko priprema i planirana je za jesen ove godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi