Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zabrinuti smo za sudbinu Subotičkih novina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2019.

Izvor: www.slobodnasubotica.rs

Zabrinuti smo za sudbinu Subotičkih novina

Udruženje “Slobodan grad” saopštilo je danas da je Lazarela Marjanov, dosadašnja urednica Novih subotičkih novina, proglašena za tehnološki višak, nakon što je, pod nezakonitim okolnostima i bez obrazloženja, sa uredničkog premeštena na novinarsko radno mesto.

“Apsurdno je da novinarka u maloj redakciji, kakva je redakcija Novih subotičkih novina, bude proglašena za tehnološki višak. Slobodan grad smatra da su nekadašnje Subotičke novine, koje su zbog blokade računa izdavača do ovog petka izlazile kao Nove subotičke novine, bile jedan od najupečatljivijih simbola Subotice.

Pozivamo Vladu Tomića, direktora Novih subotičkih novina, da javnosti obrazloži smenu urednice i njeno kasnije proglašenje za tehnološki višak, naročito imajući u vidu pritiske kojima je redakcija Novih subotičkih novina bila izložena proteklih meseci.

Slobodan grad poziva Udruženje novinara Srbije i ostala novinarska udruženja da zaštite urednicu Lazarelu Marjanov i novinare Novih subotičkih novina koji su se takođe našli na udaru neodgovornog poslovodstva ove medijske kuće.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi