Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UDS: Potpisan Protokol kojim je emiterima data mogućnost umanjenja na iznos minimalne naknade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 09. 2019.

Autor: Beta Izvor: Danas

UDS: Potpisan Protokol kojim je emiterima data mogućnost umanjenja na iznos minimalne naknade

Unija diskografa Srbije (UDS) saopštila je danas da je zaključen Protokol između organizacija za kolektivno ostvarivanje prava proizvođača fonograma i interpretatora OFPS i PI, s jedne strane, i udruženja emitera ANEM i RAB, koji zajedno okupljaju preko 200 emitera u svom članstvu, s druge strane.

Tim Protokolom emiterima koji plaćaju minimalnu naknadu po tarifi data je mogućnost ostvarenja određenih umanjenja na obračunat iznos minimalne naknade, a naročito emiterima koji imaju lokalnu i regionalnu zonu pokrivanja.

„Organizacije OFPS i PI su izašle u susret zahtevima podnetim od strane udruženja emitera i na zajednički način postignut je sporazum i potpisan je Protokol, sve u interesu nosilaca prava, organizacija za kolektivno ostvarivanje prava, emitera i njihovih udruženja“, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi