Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Razmotreni komentari i sugestije na Nacrt medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2019.

Izvor: Tanjug

Razmotreni komentari i sugestije na Nacrt medijske strategije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja razmatrala komentare i sugestije na nacrt tog dokumenta koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano, nakon što je Radna grupa usaglasila otvorena pitanja u tom dokumentu.

U komentarima koje je ekspert EK izradio, ističe se da je Radna grupa prihvatila važne preporuke koje su ranije dostavljene i kojima se znatno poboljšava kvalitet nacrta strategije.

Nacrt medijske strategije, u skladu sa procedurom, biće dostavljen na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega sledi usvajanje na vladi, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka Brnabić istakla je da će članovi Radne grupe biti upoznati sa svim mišljenjima nadležnih ministarstava, kako bi proces do kraja i u celosti bio transparentan i inkluzivan. Na današnjem sastanku, članovi Medijske koalicije predali su predsednici vlade Ani Brnabić spisak zahteva čiji je cilj sveukupno unapređenje medijske scene u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio sa saradnicima i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, partnera koji sarađuju u procesu izrade Medijske strategije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi