Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SINOS: Stanje u srpskim medijima sve teže
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 12. 2019.

Autor: FoNet Izvor: Danas

SINOS: Stanje u srpskim medijima sve teže

Stanje u sprskim medijima je iz godine u godinu sve teže, a položaj novinara i medijskih radnika sve nesigurniji – ocenjeno je na Skupštini Sindikata novinara Srbije (SINOS) , uz zaključak da je Granski kolektivni ugovor ostaje prioritet Jedan od glavnih uzroka je privatizacija medija čiji cilj nije bio bolje informisanje građana, nego prodaja glasila licima bliskim vlastima, ocenjuje SINOS.

Time su stvoreni uslovi za degradaciju novinarske profesije u medijima koji se bave političkom propagandom a ne zaštitom javnog interesa.

SINOS i dalje insistira na uspostavljanju socijalnog dijaloga u medijima a krajnji cilj je potpisivanje granskog kolektivnog ugovora.

Usvajanjem medijske strategije konačno će biti stvoren ambijent za početak pregovora predstavnika zaposlenih i poslodavaca, smatra SINOS.

Sindikat novinara Srbije podržava podružnicu u Radio-televiziji Srbije koja je jučerašnjim saopštenjem zatražila da se novinarima i medijskim radnicima omogući rad bez pritisaka i blokada zgrade ali i da se kolege urednici pridržavaju kodeksa novinara i poštuju pravo građana na objektivno informisanje.

Na Skupštini je za predsednicu SINOS ponovo je izabrana Dragana Čabarkapa a za zamenicu predsednice Miroslava Stošić.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dejan Gligorijević, Nada Kalkan, Ljuba Aleksić, Katarina Mirović, Jelena Ćosin i Miroslav Jevremović.

Formirana su dva obora – za digitalne medije i studentski odbor.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

16.12.

2019.

Realan [neregistrovani] u 15:02

.

Zar još niste shvatili da novinarstvo više ne postoji?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi