Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kragujevačke novine neće izlaziti dok traje vanredno stanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 03. 2020.

Autor: FoNet Izvor: N1

Kragujevačke novine neće izlaziti dok traje vanredno stanje

Kragujevačke novine, jedini gradski štampani medij, neće izlaziti dok traje vanredno stanje proglašeno zbog epidemije koronavirusa, rečeno je FoNetu u redakciji lista.

Kragujevačke novine, list sa tradicijom dugom 80 godina, zbog teške finansijske situacije od početka ove godine izlazi dvonedeljno.

Direktorka novina Gordana Božić izjavila je FoNetu da je štampanje obustavljeno pre svega iz profesionalnih razloga i nemogućnosti da se čitaocima pruži objektivna i pravovremena informacija.

S obzirom da u gradu više nema kulturnih i sportskih događaja i da fabrike i državne ustanove prestaju da rade, a da se situacija sa koronavirusom menja iz časa u čas, smatramo da sa periodikom izlažena na dve nedelje ne bismo imali mogućnosti da čitaocima ponudimo pravovremene informacije, rekla je Božić.

Pored toga, prema njenom mišljenju, "u situaciji realne opasnosti od koronavirusa smatrali smo da je neophodno da sačuvamo ljude".

Praktično cela redakcija po različitim osnovama može se svrstati u kategoriju ugroženih, a mere Vlade Srbije u borbi protiv virusa su sve restriktivnije, pa smo odlučili da privremeno obustavimo štampanje, rekla je Božić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi