Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM: Najviše vremena za SNS, pa za SzS, SPS-JS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 06. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: RTS

REM: Najviše vremena za SNS, pa za SzS, SPS-JS

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je novi presek o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje, u periodu od 23. do 29. maja u kojem su najzastupljeniji bili analitičari, a od lista Aleksandar Vučić - za našu decu, zatim SzS, SPS-JS, Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju i UDS.

REM se bavio vremenom koje su liste dobile, ali ne i da li su liste prikazane na pozitivan, negativan ili neutralan način.

Aleksandar Vučić - Za našu decu imao je deset sati i dva minuta, Savez za Srbiju sedam sati i 40 minuta, Ivica Dačić -JS - Dragan Marković Palma šest sati i šest minuta, Aleksandar Šapić SPAS - pet sati i 40 minuta, UDS deset minuta manje od Šapića.

LDP je imao tri sata i 57 minuta, Za Kraljevinu Srbiju tri sata 22 minuta, akademik Muamer Zukorlić Samo pravo pet minuta manje od Kraljevine Srbije, a Metla 16 minuta manje u odnosu na Zukorlića.

SRS pripalo je dva sata i 48 minuta, a Milanu Stamatoviću četiri minuta manje od radikala. PSG je imao dva sata i 36 minuta, SDS dva sata i 30 minuta, Zajedno za Srbiju sat vremena i sedam minuta. SVM je dobio ceo sat, a Zavetnici 39 minuta.

Nova stranka je imala 24 minuta i 47 sekundi, Udruženje 1 od 5 miliona 14 minuta i 59 sekundi...

Najviše pažnje na RTS 1 dobio je Milan Stamatović skoro sat vremena, a slede Šapić i Zukorllić sa 41 minut. SRS, Metla 2020, SPS-JS i UDS po 25 minuta. Lista Aleksandar Vučić - Za našu decu imao je tri minuta 54 sekunde što je za 38 sekundi više od Zavetnika.

I na Pinku su analitčari imali najviše prostora 23,67 odsto, odnosno oko 69 minuta, a potom UDS i SPS- JS su imali po 40 minuta. Radikali su na četvrtom mestu sa 27 minuta, potom Metla 2020 sa 18 minuta i 14 sekundi, i lista Aleksandar Vučić - Za našu decu 4 sekunde manje u odnosu na Metlu.

Na TV Prvoj skoro polovinu vremena - sat vremena i 11 minuta imali su analitičari, a onda sledi Šapić sa 14 minuta, kao i radikali sa 13 minuta i 21 sekundu. Metla je imala 11 minuta, UDS deset minuta, Zukorlić tri minuta i 15 sekundi, a lista Za našu decu 2 minuta 58 sekundi.

I na N1 najviše pažnje su dobili analitičari, četvrtinu vremena. Savez za Srbiju je imao pet sati i 19 minuta, sledi lista Za našu decu sa četiri sata i 39 minuta, potom SPS-JS dva sata i 24 minuta, UDS 100 minuta.

Na TV B92 najzastupljenija lista je bila Aleksandar Vučić - Za našu decu koja je dobila skoro trećinu vremena, potom SRS oko 14 odsto vremena, a Kraljevina Srbija je imala 13 odsto vremena.

Mediji sa najviše predizbornog programa 

Predizborni program bio je najzastupljeniji na N1 televiziji koja je, po izveštaju REM-a, imala učešće od 38,67 odsto u odnosu na ukupno predizborno vreme u odnosu na ostale medije. U tom periodu N1 je emitovao ukupno jedan dan, sedam sati i 49 minuta predizbornog programa.

Sledi Hepi TV sa učešćem od 14,23 odsto ili 11 sati i 42 minuta predizbornog programa.

Treće mesto je pripalo Novoj S sa učešćem od 11,07 odsto, odnosno devet sati i šest minuta.

RTV imala je sedam sati i dva minuta predizbonog programa, Pink pet sati i 15 minuta, B92 četiri sata i 13 minuta, RTS 1 pet sati i jedan minut, Radio Novi Sad tri sata i 17 minuta, TV Prva dva sata i 30 minuta, Radio Beograd sat vremena i 39 minuta, a najmanje predizbornog programa imali su RTV 2 i RTS 2.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi