Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za Nagradu ''Mile Nedeljković'' za 2020. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

29. 06. 2020.

Konkurs za Nagradu ''Mile Nedeljković'' za 2020. godinu

Udruženje građana "Baština i budućnost – Aranđelovac 1859" raspisalo je konkurs za nagradu "Mile Nedeljković" za 2020. godinu.

Dodeljuje za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti).

Za nagradu, koja se sastoji od navčanog iznosa i plakete, mogu konkurisati naučne studije i sakupljačke zbirke objavljene na srpskom jeziku, kao prvo izdanje u 2019. godini. Konkurs je otvoren do 17. jula ove godine.

Po tri primerka knjige treba poslati na adresu: OŠ ''Miloš Obrenović'', s naznakom za Nagradu ''Mile Nedeljković'', Svetogorska 7, 34300 Aranđelovac.

Žiri u sastavu dr Branko Zlatković (predsednik), dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević Belić odlučivaće o dobitniku. Nagrada će biti dodeljena krajem septembra 2020. godine u Aranđelovcu.

Dodelu nagrade podržava Opština Aranđelovac i brojne ustanove, udruženja i pojedinci sa kojima je i Mile Nedeljković, jedan od naših od najznačajnijih etnologa, proučavaoca narodne tradicije i istorije, publiciste i pedagoga, sarađivao.

O Nagradi ''Mile Nedeljković'' možete pogledati i na sajtu www.bastinaibuducnost.info.

Za više informacija o nagradi obratite se koordinatoru manifestacije Ivanu Zlatkoviću (064/1402498).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi