Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za nagradu „Ana Njemogova- Kolarova“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

25. 02. 2013.

Konkurs za nagradu „Ana Njemogova- Kolarova“

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine (NSSNM) raspisao je Konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova-Kolarova“ za najbolji medijski rad o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji.

Nagrada se dodeljuje za medijski rad koji se bavi životom slovačke zajednice u Srbiji, a objavljen je na bilo kom jeziku osim slovačkog.

Cilj konkursa je promocija i povećanje vidljivosti aktivnosti slovačke narodnosti u Srbiji.

Svake godine dodeljuje se jedna nagrada za najbolji rad u štampanim medijima, na radiju, televiziji ili medijima koji koriste nove tehnologije.

Nagrada se sastoji od dve diplome (za medijsku kuću i autora) i novčanog iznosa od 250 evra u dinarskoj protivvrednosti (za autora).

Konkurs je otvoren do 31. maja 2013. godine.

Radovi koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni ili emitovani u protekloj  godini (od 31. maja 2012. do 31. maja 2013.).

Svaki novinar/ka ima pravo da pošalje najviše tri priloga.

Uz radove koji su na jezicima ostalih naroda i nacionalnosti treba poslati prevod na slovački ili srpski jezik.

Štampani radovi se šalju kao isečak ili skenirane kopije u .PDF formatu na kojima se jasno vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja, radijski prilozi u MP3 formatu, televizijski kao DVD u formatu pogodnog za čitanje u Windows Media Player-u, internet prilozi u .PDF ili DVD formatu uz priloženu adresu stranice internet prezentacije rada. Uz prijavu za TV i radio prilog potrebno je poslati i potvrdu redakcije, potpisanu od strane urednika ili direktora, kada je i gde prilog emitovan.

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac poštom na adresu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine sa naznakom Za novinarski konkurs (NSSNM, Bulevar Mihajla Pupina 1/IV, 21000 Novi Sad). Prijava se nalazi na internet prezentaciji www.rada.org.rs.

O nagradi odluku donosi stručni žiri koga imenuje Odbor za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine.

Svi novinari koji učestvuju na konkursu ustupaju prava na objavljivanje svojih radova na sajtu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine.

Formular za prijavu preuzmite u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi