Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Refleksija – Konkurs za nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

30. 04. 2024.

Izvor: Evropska mreža protiv siromaštva - Srbija

Refleksija – Konkurs za nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti

Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija raspisala je Konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti „Refleksija“.

 

Ova nagrada dodeljuje se za novinarske radove i medijske fotografije koji su objavljeni u štampanim, elektronskim i onlajn medijima na ovu temu, a koji su od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

„Refleksija“ je, kako navode u Evropskoj mreži protiv siromaštva, netipična nagrada, s obzirom na to da žiri koji ocenjuje radove čine osobe sa iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti među kojima su korisnici socijalnih usluga, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, mlade i nezaposlene osobe.

Cilj ove nagrade je promocija ne-senzacionalističkog izveštavanja o različitim aspektima siromaštva, dostojno predstavljanje osoba koje žive u siromaštvu, kao i dublje posmatranje ovog fenomena i njegovih uzroka.

Nagrada se dodeljuje u okviru projekta „Journalism-prize goes international“ uz podršku ERSTE fondacije.

Novinarski radovi i fotografije sa kojima se konkuriše moraju biti objavljeni u medijima u periodu od 1. marta 2023. do 29. februara 2024. godine.

Pravo učešća imaju svi novinari i medijski fotografi, koji žive i rade na teritoriji Srbije. Na konkurs se mogu prijaviti i studenti novinarstva i fotografije.

Zainteresovani medijski radnici se mogu prijaviti popunjavanjem elektronske forme koja se nalazi OVDE ili popunjavanjem obrasca koji se nalazi u prilogu ispod teksta.

Autori radova (štampani mediji i fotografija) koji nisu objavljeni u elektronskom formatu šalju skenirani rad u PDF  formatu na mejl dobrila.markovic.pejin@gmail.com.

Konkurs je otvoren do 20. maja u ponoć.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi