Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Bira se najbolji prilog o ženama u sektoru bezbednosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

06. 06. 2013.

Bira se najbolji prilog o ženama u sektoru bezbednosti

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN WOMEN) raspisao je konkurs za najbolji medijski prilog na temu „Položaj i uloga žena u sektoru bezbednosti u Srbiji“.

 

BCBP i UN WOMEN žele da podrže novinarske radove o ženama koje imaju aktivnu ulogu u pružanju bezbednosti i izgradnji mira.

Pravo učešća na konkursu imaju novinari/ke štampanih i elektronskih, lokalnih , nacionalnih i regionalnih medija koji su u periodu od 1. januara do 15. juna 2013. godine objavili tekstove/priloge na temu položaja i uloge žena u sektoru bezbednosti na teritoriji Republike Srbije.

Na konkurs se mogu poslati najviše dva autorska rada. U prijavi je potrebno poslati prilog i biografiju autora/ke priloga.

Format prijave:

·         Za TV i radio – disk sa prilogom i link (ukoliko je dostupan);

·         Za štampane medije – skeniran objavljeni tekst i link (ukoliko je dostupan);

·         Za internet portale – PDF dokument teksta i link.

Tri najbolja medijska priloga izabraće stručni žiri sastavljen od predstavnika organizacija civilnog društva, medija i akademske zajednice.

Novinarski radovi će biti razmatrani na osnovu:

1.       Doprinosa podizanju svesti javnosti o značaju rodne ravnopravnosti u sektoru bezbednosti;

2.       Afirmaciji uloge žena u pružanju bezbednosti;

3.      Kreativnosti, originalnosti i poštovanja novinarske etike.

Troje najboljih autora/ki će dobiti novčane nagrade u iznosu od 40.000 dinara za prvo mesto, 30.000 dinara za drugo i 20.000 dinara za treće mesto.

Svi medijski prilozi biće objavljeni na fejsbuk stranici BCBP.  Pri odabiru najboljeg medijskog priloga u obzir će se uzeti i broj lajkova, šerova i komentara koje ti prilozi ostvare na fejsbuk stranici BCBP.

Najbolji radovi i imena autora biće do 15. jula objavljeni na sajtu BCBP (www.bezbednost.org) i fejsbuk stranici Bezbednost.org.

Medijski prilog i biografiju je potrebno poslati do 1. jula 2013. godine na mejl radomir.cvetkovic@bezbednost.org ili poštom na adresu BCBP (Đure Jakšića 6, 11000 Beograd), sa naznakom „Za nagradni konkurs“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi