Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Otvoren konkurs za prestižnu novinarsku nagradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

24. 07. 2013.

Autor: Ljiljana Kostadinović

Otvoren konkurs za prestižnu novinarsku nagradu

Beč, Beograd-Do 31. jula 2013. godine otvoren je konkurs za prijave novinara za prestižnu novinarsku nagradu „Pišući za Centralnu i Istočnu Evropu (CIE)”, koju već deset godina dodeljuju APA – Austrijska novinska agencija i Uni kredit banka Austrije, kaže se u saopštenju Uni kredit banke i ističe da je novčani deo nagrade 5.000 evra.

Na konkursu mogu da učestvuju radovi objavljeni od 1. avgusta 2012. do 31. jula 2013. godine. Transkripti radijskih, televizijskih i internet članaka takođe ulaze u konkurenciju. Pobednik će biti proglašen na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beču, u novembru 2013. godine, a tom prilikom će biti uručena novčana nagrada.

Nagrada „Pišući za Centralnu i Istočnu Evropu (CIE)” ima cilj da doprinese produbljivanju veza između različitih zemalja i prevazilaženju predrasuda.

Prijavljeni radovi bi trebalo da oslikavaju život u Evropi i evropskim zemljama, kao i želje, brige i snove Evropljana. Po rečima Ambroza Kindela, predsednika komisije, „Pišući za CIE” nije nagrada EU, već predstavlja nagradu sa posebnim fokusom na Centralnu i Istočnu Evropu.

Prilikom prijavljivanja za nagradu potrebno je dostaviti članak na jeziku na kojem je napisan, prevod članka na engleski jezik i autorovu ili autorkinu biografiju. Detaljnije informacije i prijavni formular možete pronaći na adresi: www.apa.at/cee-award, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi