Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs lista Danas za novinarsku nagradu „Tanja Stanković Boškov“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

15. 04. 2016.

Izvor: Danas

Konkurs lista Danas za novinarsku nagradu „Tanja Stanković Boškov“

Redakcija lista „DANAS“ i Narodna banka Srbije Beograd objavljuju

KONKURS 

za prikupljanje predloga za dodelu novinarske nagrade „TANjA STANKOVIĆ-BOŠKOV“ 

1. Narodna banka Srbije i Redakcija lista „Danas“ ustanovili su novinarsku nagradu za domete u ekonomskom novinarstvu „Tanja Stanković Boškov".

Nagrada, koja se dodeljuje u znak sećanja na preminulu novinarku lista „Danas“, treba da bude podsticaj mladim novinarima koji prate ekonomske oblasti da se profesionalno usavršavaju iz ovih oblasti. Nagrada je, po pravilu, nedeljiva, a jedan autor ne može je dobiti dva puta. Za nagradu mogu konkurisati novinari štampanih glasila s teritorije Republike Srbije do 35 godina starosti koji su se specijalizovali za oblast ekonomskog novinarstva. 

2. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 150.000 (sto pedeset hiljada) dinara. 

3. Kandidate za nagradu mogu predlagati redakcije javnih glasila, finansijske institucije i pojedinci, a krajnji rok za podnošenje predloga je 15. novembar 2016. godine. Uz predlog je neophodno dostaviti najmanje tri objavljena teksta kandidata iz oblasti ekonomskog novinarstva. 

Obrazložene predloge i tekstove treba dostaviti Redakciji lista is naznakom „Za nagradu „Tanja Stanković Boškov", Beograd, Alekse Nenadovića 19-23/V. 

4. Odluku o dodeli nagrade donosi petočlani žiri, koji imenuju Narodna banka Srbije i Redakcija lista „Danas“. Nagrada se, po tradiciji, uručuje 3. decembra, na dan kada je Tanja Stanković Boškov objavila svoj poslednji novinarski tekst.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

26.12.

2016.

Tamara [neregistrovani] u 16:01

sta bi?

sta bi sa ovim konkursom?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi