Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za nagradu „Tanja Stanković Boškov“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

14. 10. 2016.

Izvor: Danas

Konkurs za nagradu „Tanja Stanković Boškov“

Narodna banka Srbije i Redakcija lista „Danas" ustanovili su novinarsku nagradu za domete u ekonomskom novinarstvu „Tanja Stanković Boškov".

Nagrada, koja se dodeljuje u znak sećanja na preminulu novinarku lista „Danas", treba da bude podsticaj mladim novinarima koji prate ekonomske oblasti da se profesionalno usavršavaju iz ovih oblasti.

Nagrada je, po pravilu, nedeljiva, a jedan autor ne može je dobiti dva puta.

Za nagradu mogu konkurisati novinari štampanih glasila s teritorije Republike Srbije do 35 godina starosti koji su se specijalizovali za oblast ekonomskog novinarstva. 

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 150.000 (sto pedeset hiljada) dinara. 

Kandidate za nagradu mogu predlagati redakcije javnih glasila, finansijske institucije i pojedinci, a krajnji rokza podnošenje predlogaje 15. novembar 2016. godine. Uz predlog je neophodno dostaviti najmanje tri objavljena teksta kandidata iz oblasti ekonomskog novinarstva. 

Obrazložene predloge i tekstove treba dostaviti Redakciji lista is naznakom „Za nagradu „Tanja Stanković Boškov", Beograd, Alekse Nenadovića 19-23/V. 

Odluku o dodeli nagrade donosi petočlani žiri, koji imenuju Narodna banka Srbije i Redakcija lista „Danas“.

Nagrada se, po tradiciji, uručuje 3. decembra, na dan kada je Tanja Stanković Boškov objavila svoj poslednji novinarski tekst.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi