Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za dodelu nagrade „Medijakult“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

16. 07. 2019.

Izvor: Medijakult

Konkurs za dodelu nagrade „Medijakult“

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ i u 2019. godini želi da nagradom „Medijakult“ afirmiše i podrži kreativno televizijsko stvaralaštvo u oblasti kulture. S toga je ova institucija pozvala televizijske kuće da sa TV emisijama iz oblasti kulture, a koja se tematski odnosi na kulturni prostor Vojvodine, prijave na konkurs „Medijakult“.

Na Konkursu mogu učestvovati sve televizijske produkcijske kuće koje svoje emisije konkurentne u okviru oblasti kulture čiji sadržaj se tematski odnosi na kulturni prostor Vojvodine dostave Kulturnom centru Vojvodine „Miloš Crnjanski“, Vojvode Putnika 2, 21101 Novi Sad sa naznakom „Za konkurs Medijakult“.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2019. godine.

Sve prijavljene radove pregledaće žiri u čijem sastavu će biti ugledni poznavaoci TV stvaralaštva, a u decembru mesecu 2019. godine će u Novom Sadu, po sedmi put biti uručena nagrada „Medijakult“ koju Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ svake godine dodeljuje autorima TV emisije iz oblasti kulture koja se tematski odnosi na kulturni prostor Vojvodine. 

Nagrada „Medijakult“ se sastoji od diplome, novčanog iznosa i publikovanja nagrađene emisije na DVD -u.

U okviru nagrade „Medijakult“, Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ po prvi put dodeljuje i specijalnu nagradu za TV emisiju iz oblasti srpske kulture realizovanu u regionu i dijaspori u vidu plakete.

 

Propozicije Konkursa su sledeće:

1.      Pravo učešća na Konkursu imaju autori emisija koji su svojim radom, delovanjem i stvaralaštvom vezani za prostor Autonomne pokrajine Vojvodine;

2.      Pravo učešća na Konkursu imaju autori TV emisija koje su realizovane u periodu od novembra 2018. do oktobra 2019. godine;

3.      Emisije mogu biti na srpskom jeziku, a ako su na jezicima nacionalnih manjina  potrebno je dostaviti prevod emisije na srpski jezik;

4.      Vreme trajanja emisija nije ograničeno;

5.      Svaki konkursni paket mora da sadrži:

 

•        snimak TV emisije u tri primerka snimljene u DVD formatu (bez fizičkih oštećenja, ogrebotina i sl. u regularnom DVD zapisu – mogućnost reprodukovanja na običnom DVD plejeru)

•        uredno popunjen Prijavni list,

•        filmografiju autora sa biografijom i fotografijom,

•        par fotografija iz TV emisije,

•        ukoliko jedan autor konkuriše sa više emisija, svaka treba da bude snimljena na posebnom nosaču i propraćena Prijavnim listom,

•        slanje emisija snimljenih na „CD-R“ formatu značiće automatsku diskvalifikaciju.

 

6. Konkursnu dokumentaciju slati na adresu:

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“

Vojvode Putnika 2

21101 Novi Sad

sa naznakom „ Za konkurs „Medijakult“

 

Prijavni list zainteresovani mogu preuzeti na internet stranici Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ www.zkv.rs.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi