Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za novinarsku nagradu fondacije „Fetisov“, najveći nagradni fond u istoriji novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

18. 09. 2019.

Konkurs za novinarsku nagradu fondacije „Fetisov“, najveći nagradni fond u istoriji novinarstva

Humanitarna fondacija „Fetisov“ iz Ženeve raspisala je međunarodni konkurs za novinarsku nagradu Fetisov Journalism Awards (FJA). Rok za dostavljanje prijava je 1. oktobar 2019. godine.

Nagrada će biti dodeljena najistaknutijim novinarima iz celog sveta koji doprinose promociji univerzalnih ljudskih vrednosti, kao i zbog odvažnosti koju su pokazali u radu na svojim istraživačkim pričama.

Kako navodi fondacija „Fetisov“, nagrada je jedinstvena i zbog izuzetno visokog nagradnog fonda za najbolje priče, u iznosu od 520.000 švajcarskih franaka.

Na konkurs se mogu prijaviti osobe starije od 18 godina, koje treba da predlože predstavnici registrovanih novinarskih organizacija (sindikati, udruženja, društva novinara).

Novinarske priče, članci i izveštaji koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni u štampanim ili onlajn medijima, u periodu od 1. juna 2018. do 31. maja 2019. godine.

Nagrade će biti dodeljene u četiri kategorije: za izuzetan doprinos miru, građanskim pravima, za istraživačko novinarstvo, kao i priče iz oblasti ekologije, zaštite životne sredine. U svakoj kategoriji biće po tri dobitnika nagrade.

Više o konkursu i prijavi pročitajte ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi