Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Otvoren poziv za godišnju nagradu „Marina Kovačev“ najboljem mladom novinaru / novinarki u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

13. 10. 2019.

Izvor: dijalog.net

Otvoren poziv za godišnju nagradu „Marina Kovačev“ najboljem mladom novinaru / novinarki u Srbiji

Novosadska novinarska škola raspisuje konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“, koja se dodeljuje najboljem mladom novinaru/novinarki u Srbiji.

Cilj nagrade najboljem mladom novinaru/novinarki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije.

Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara/novinarke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Kandidati se prijavljuju popunjavanjem formulara i slanjem nekoliko reprezentativnih priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. oktobra 2019. godine (linkovi ka pričama ili skenovi ukoliko su bile objavljene u štampanim medijima).

Odluku o dobitniku donosi petočlana komisija koju čine predstavnik/predstavnica Novosadske novinarske škole, predstavnik/predstavnica Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik/dobitnica nagrade i dva eksterna medijska eksperta, a nagrada će biti dodeljena sredinom decembra na svečanosti u Novom Sadu.

Konkurs je otvoren do 10. novembra, a pravo prijave kandidata i kandidatkinja imaju redakcije, kao i pojedinci.

Prijave, kao i dodatna pitanja, možete slati na adresu milica@novinarska-skola.org.rs.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi