Naslovna  |  Konkursi  |  Posao  |  Konkurs za urednike na Radiju Slobodna Evropa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Posao

30. 04. 2019.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Konkurs za urednike na Radiju Slobodna Evropa

Balkanski servis Radija Slobodna Evropa (RSE) raspisuje konkurs za sljedeća radna mjesta u Pragu:

1. Digital & Social Media Editor

Urednik/ca za digitalne i društvene medije

Urednik/ca za digitalne i društvene medije predvodit će tim unutar Balkanskog servisa koji proizvodi sadržaj za web i uređuje društvene mreže Balkanskog servisa Radija Slobodna Evropa. Urednik/ca će predvoditi tim u pronalaženju nevjerovatnih priča iz regije koju pokriva Radio Slobodna Evropa, te u proizvođenju različitih sadržaja: od grafika, preko videa za društvene medije, pa do dugačkih interaktivnih članaka. Urednik/ca će biti odgovoran/na za koordiniranje, uređivanje i održavanje naloga na društvenim mrežama (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube), kao i za komunikaciju sa publikom na ovim platformama. Urednik/ca će nadgledati tim vizualnih novinara i producenata za društvene medije, te će obezbjeđivati povratne informacije, nadgledati radne aktivnosti tima, kao i postavljanje ciljeva. Kao dizajner/ka i učesnik/ca u razvijanju interaktivnih alata unutar redakcije, urednik/ca će biti odgovoran/na za instaliranje softvera, praćenje usaglašenih standarda, kao i za njegovo održavanje i unapređivanje. Urednik/ca odgovara direktoru/ici servisa i glavnom uredniku/ci.

2. Digital Broadcast Editor

Urednik/ca za digitalno emitiranje

Urednik/ca za digitalno emitiranje nadgleda svu audio produkciju, od kreiranja ideja do konačnog proizvoda, i osigurava da je sadržaj adaptiran i formatiran za različite audio platforme: od radijskih emisija do podcasta i ostalih digitalnih platformi po potrebi. Ovo je hibridna urednička pozicija koja zahtijeva nadgledanje timova novinara i dobro poznavanje najboljih praksi za radio, kao i trendova vezanih za audio na društvenim mrežama. Za ovu poziciju potrebni su dobro poznavanje onoga što čini vijest, na osnovu dugog iskustva u novinarstvu, sposobnost zajedničkog rada pod pritiskom, te predanost održavanju veza sa dopisnicima. Potpuna predanost novinarskoj nepristrasnosti bi trebala voditi urednike/ce od početka do kraja. Pozicija uključuje proizvodnju radijskog i audio sadržaja po potrebi, za sve platforme društvenih mreža. Urednik/ca odgovara direktoru/ici servisa.

3. Executive Producer

Izvršni/a producent/ica

Izvršni producent/ica je odgovaran/na za video produkciju u programima servisa Radija Slobodna Evropa kako bi se osigurala kvaliteta profesionalnog standarda. U suradnji sa glavnim urednikom/icom, izvršni/a producent/ica predvodi tim, te nadgleda proizvođače sadržaja koji kompiliraju video, tekst, grafike i druge elemente potrebne za kreiranje dnevnog programa servisa.

4. Foreign Affairs Editor

Urednik/ca za vanjsku politiku

Urednik/ca za vanjsku politiku odgovoran/na je za pomoć pri oblikovanju svakodnevnog sadržaja, od kreiranja ideje do finalnog proizvoda, kao i za nadgledanje tima novinara, primarno kada su u pitanju teme iz svijeta. Za ovu poziciju potrebni su dobro poznavanje onoga što čini vijest, na osnovu dugog iskustva u novinarstvu, sposobnost zajedničkog rada pod pritiskom, te predanost održavanju veza sa dopisnicima. Potpuna predanost novinarskoj nepristrasnosti bi trebala voditi urednike/ce od početka do kraja. Urednik/ca odgovara direktoru/ici servisa.

5. Managing Editor

Izvršni urednik/ca

Izvršni urednik/ca je odgovoran/na za sve uredničke aspekte dnevnih poslova servisa, te je zadužen/a za osiguravanje visoko kvalitetnog, utjecajnog, inovativnog i urednički ispravnog sadržaja koji je pravovremen, tačan, nepristrasan, balansiran, umjeren i nepolemičan. Izvršni urednik/ca je odgovoran/na za planiranje i objavljivanje sadržaja na svim platformama servisa. On/ona također blisko surađuje sa direktorom/icom servisa u svakodnevnoj produkciji sadržaja, te je odgovoran/na za to da sadržaj odgovara profesionalnim standardima Radija Slobodna Evropa, kao i standardima profesije. Urednik/ca djeluje kao zamjenik/ca direktora/ice servisa u njegovom/njenom odsustvu.

6. Special Project Editor

Urednik/ca za specijalne projekte

Urednik/ca za specijalne projekte je odgovoran/na za koordiniranje, oblikovanje i distribuiranje sadržaja, od kreiranja ideje do konačnog proizvoda. Za ovu poziciju potrebni su dobro poznavanje onoga što čini vijest, na osnovu dugog iskustva u novinarstvu, sposobnost zajedničkog rada pod pritiskom, te predanost održavanju veza sa dopisnicima. Potpuna predanost novinarskoj nepristrasnosti bi trebala voditi urednike/ce od početka do kraja. Urednik/ca za specijalne projekte odgovara direktoru/ici servisa.

– Više informacija o načinu prijave na konkurs potražite OVDJE.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi