Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  BIRN-ova Škola istraživačkog novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

03. 07. 2012.

BIRN-ova Škola istraživačkog novinarstva

Stipendije za novinare sa Balkana

BIRN – Balkanska istraživačka regionalna mreža organizuje školu istraživačkog novinarstva, u Mavrovu, Makedoniji od 19. do 25. avgusta 2012. godine.

Na trećoj školi istraživačkog novinarstva predavanja će držati vodeći svetski novinari poput Sheila Coronel – šef centra za istraživačko novinarstvo i profesor pri Kolumbija Univerzitetu (Columbia University), Mark Schoofs -  dobitnik dve Pulicer nagrade i profesor na Jejl univerzitetu (Yale University), Paul Lewis -  urednik istraživačkih projekata lista Guardian koji je proglašen za novinara godine i mnogi drugi.  Sve trenere možete pronaći na sajtu škole

Za 20 novinara sa Balkana obezbeđena je puna stipendija, koja pokriva troškove predavanja, smeštaja, svih obroka,  knjigu Digging Deeper i troškove prevoza u iznosu od 100 evra.  

Svi učesnici, podeljeni u grupe, će tokom škole raditi na ideji za istraživačku priču. Najbolje ideje će dobiti finansijska sredstva za istraživanje. 

Ove godine škola će biti organizovana u Mavrovu, hotelu Radika, koji se nalazi na Mavrovskom jezeru u Makedoniji.  

Prijava je otvorena do 1. avgusta 2012. 

Viđe informacija o prijavljivanju i školi možete videti na linku: http://www.balkaninsight.com/en/birn-summer-school/birn-summer-school-2012-enrolment-2012

Škola za novinare realizovana je uz pomoć Open Society Institute iz Londona, Konrad Adenauer Stiftung, OEBS misija na Kosovu i Makedoniji i Američke ambasade u Skoplju. 

Kontakt osoba: 
Jelena Ćosić
BIRN Summer School
Project Coordinator
jelena.cosic@birn.eu.com
http://www.balkaninsight.com/bss
+381 11 6 5555 99
+381 65 87 26 355
www.twitter.com/#!/BIRNschool
www.facebook.com/#!/birnsummerschool

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi