Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “Komunalni otpad kao energent"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

30. 01. 2012.

Konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “Komunalni otpad kao energent"

Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije, raspisao je novinarski nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “Komunalni otpad kao energent“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti, privrede i industrije o značaju komunalnog otpada kao jednog od ključnih energetskih resursa današnjice.

Upotreba komunalnog otpada ne samo da smanjuje zavisnost od fosilnih goriva, već smanjuje i neophodne kapacitete deponovanja otpada za više od 95 procenata, uz istovremeno ostvarivanje značajnih prihoda od prodaje na ovakav način proizvedene energije.

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2012. godine.

Nagrada za tri prvoplasirana priloga je studijsko putovanje u predstavništvo kompanije Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o. u engleskom gradu Mančesteru, kao i obilazak stadiona Old Trafford.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju reciklaže otpada i upotrebi otpada kao novog izvora energije, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga.

U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.10.2011. do 30.04.2012. godine.

Način prijavljivanja:

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom “za novinarski konkurs”
(CEDEF -Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd). Prijava za konkurs se nalazi na internet prezentaciji www.cedeforum.org.

Format prijave:


Za štampu – skeniran tekst ili isečak ili Word dokument
Internet – Word dokument sa linkom
Za TV -DVD disk
Za radio -CD u mp3 formatu

Stručni žiri:

Stručni žiri će pregledati dostavljene materijale i doneti odluku o dodeli nagrade.
Članovi žirija su: ¬Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a, ujedno i predsednik žirija ¬Jelka Jovanović, potpredsednik NUNS-a, ¬Petar Jeremić, predsednik IO UNS-a, ¬mr Bojan Kovačić, Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije, ¬dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku, ¬Nenad Dograjić, kompanija Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o.

Odluka o najboljem prilogu će biti doneta tokom maja 2012. godine i to većinom glasova, i objavljena na sajtu CEDEF-a, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, UNS-a i NUNS-a.
Kontakt za medije :
Vesna Marković,
011 / 30 36 134,
office@cedeforum.org

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi