Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Produžen rok Nacionalnog foto konkursa "Žene u fokusu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

01. 11. 2021.

Autor: UNS/Delegacija EU Izvor: UNS/Delegacija EU

Produžen rok Nacionalnog foto konkursa "Žene u fokusu"

Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija organizuju konkurs za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji „Žene u fokusu“

Zbog velikog interesovanja produžen je rok za dostavljanje fotografije do 15. novembra. Radovi se mogu dostaviti na takmicenje@euinfo.rs.

U vreme svakodnevnih izazova, kao što su zabrinutost za sopstveno i zdravlje najbližih i ekonomsku neizvesnost koja je uticala na sve građane Srbije, organizatori pozivaju da se pošalju fotografije jakih žena koje svakodnevno inspirišu. To mogu biti majke, bake, sestre, supruge, lekarke, medicinske sestre, prodavačice, novinarke, aktivistkinje, glumice, psihološkinje, sportistkinje, itd.

Konkurs je otvoren za sve punoletne građane sa boravištem u Srbiji, kao i projekte iz sektora kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave rodnom ravnopravnošću, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.

Stručni žiri će odabrati i tri najbolje fotografije nagraditi vaučerima za kupovinu foto opreme u dinarskoj protiv vrednosti. Prva nagrada je 1.000 evra, druga 500 i treća 300 evra.

Žiri će dodeliti i „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji“.

Stručni žiri će izabrati 19 najboljih fotografija (uključujući  i tri nagrađene), kao i jednu najbolju fotografiju pristiglu od autora sa EU projekata koje će biti objavljene u elektronskoj publikaciji EU Info Centra kao i na veb stranici i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic. Izložba najboljih fotografija biće održana krajem 2021. u zavisnosti od zdravstvene situacije i u skladu sa merama i propisima u vezi sa okupljanjem na javnim mestima  tokom pandemije.

Žiri će uzimati u obzir i fotografije načinjene mobilnim telefonom.

Radove će ocenjivati žiri u sastavu: Goranka Matić, fotografkinja i istoričarka umetnosti čija je retrospektivna izložba “Iskustvo u gužvi” ove godine održana u Muzeju savremene umetnosti’ u Beogradu; Aleksandar Kelić, docent, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu; Igor Rill, urednik, National Geographic Srbija; David Pužado, Belgrade Photo Month; Daliborka Nikolić, EU info mreža.

Fotografije poslate nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje. Fotografije nagog tela koje na bilo koji način objektivizuju ženu i žensko telo neće biti uzete u obzir!

VAŽNO: Detaljna pravila i uslove učešća u konkursu pronađite ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi