Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Seminar "Upravljanje projektnim ciklusom"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

20. 08. 2012.

Seminar "Upravljanje projektnim ciklusom"

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije u saradnji sa NUNS-om, uz podršku Agencije za međunarodnu pomoć Kraljevine Švedske (SIDA – Swedish International Development Cooperation Agency) i International Management Group (IMG), organizuje seminar za predstavnike medija “Upravljanje projektnim ciklusom”.

Seminar će se održati 17. i 18. septembra 2012. godine sa početkom u 09.30 časova, u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Resavska 28/II.

Cilj obuke je da učesnike pripremi i ojača njihove kapacitete potrebne za pripremu i izradu projekata i apliciranje na raspoložive konkurse za dodelu bespovratnih donatorskih sredstava, sa posebnim osvrtom na konkurse koje raspisuje Evropska unija. Obuka tematski obuhvata sledeće oblasti:

  • Kratak opšti pregled fondova koji su na raspolaganju medijima (EU fondovi, bilateralna sredstva, itd);
  • Projektni ciklus i logička matrica (izrada predloga projekta);
  • Uslovi, način i postupak apliciranja za fondove, odnosno bespovratna sredstva EU, koja su na raspolaganju medijima.

Predavači na seminaru će biti predstavnici Kancelarije za evropske integracije (Sektor za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o fondovima EU i međunarodnoj pomoći) i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Maksimalan broj učesnika na obuci je 20, sa napomenom da svaki medij može da pošalje po jednog predstavnika. Obuka je namenjena polaznicima koji u svojim matičnim kućama obavljaju ili će obavljati poslove vezane za pisanje/upravljanje projektima, fundraising.

Besplatan hotelski smeštaj biće organizovan za maksimalno 10 predstavnika medija koji nisu iz Beograda. Troškove prevoza, učesnici će sami snositi.

Rok za prijavljivanje je 03. septembar 2012. godine. Prijava se vrši slanjem biografije na mejl adrese: majamilenkovic@seio.gov.rs i dragana.janjic@nuns.rs. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Milenković, 063/7748-604 i Dragani Janjić, 066 88 22006.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi