Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Otvorene prijave za trodnevnu obuku za istraživačke novinare u Draču
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

23. 05. 2023.

Autor: J.M. Izvor: UNS

Otvorene prijave za trodnevnu obuku za istraživačke novinare u Draču

Trodnevna obuka o izveštavanju iz kriznih situacija i pravnom okviru održaće se u Draču od 16. do 18. juna u organizaciji BIRN Kosova. Prijave je moguće dostaviti do 31. maja u ponoć.

Na obuku se mogu prijaviti mladi novinari i studenti novinarstva na poslednjoj godini studija.

Za prijavu je potrebno poslati objavljenu istraživačku priču, motivaciono pismo i CV na imejl adresu aritasuhodolli@jetanekosove.com

Kandidati čiji tekstovi nisu objavljivani mogu poslati i svoje studentske radove. Preporuka je da u motivacionom pismu mladi novinar ili student novinarstva navede koliko zna o izveštavanju u kriznim situacijama. Motivaciono pismo ne treba biti duže od 400 reči.

Cilj obuke je da novinarima pruži znanje koje će im pomoći da zaštite sebe i svoje redakcije od različitih vrsta napada. Ova obuka je osmišljena da odgovori na sve izazove koristeći višesektorski pristup, uključivanjem stručnjaka iz različitih relevantnih oblasti  koji bi podelili svoje znanje i veštine.

Širok spektar trenera i gostujućih govornika će održavati sesije, uključujući BIRN-ove glavne urednike i spoljašnje gostujuće govornike.

Putne troškove i smeštaj pokriva BIRN. Obuka će biti održana na engleskom jeziku, ali će učesnicima biti dostupan i prevod na srpski i albanski jezik.

Projekta finansira EZ “Osnaživanje kvalitetnih vesti i nezavisnog novinarstva u Zapadnom Balkanu i Turskoj II”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi