Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za sufinansiranje projekata i programa u oblasti javnog informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

04. 08. 2009.

Izvor: Ministarstvo kulture

Konkurs za sufinansiranje projekata i programa u oblasti javnog informisanja


Prijave sa dokumentacijom primaju se do 21. avgusta. Obrazac se može dobiti u Ministarstvu kulture ili preuzeti sa sajta: www.kultura.gov.rs


Beograd - Pomoćnica ministra kulture Nataša Vučković Lesendrić pozvala  medije da učestvuju na konkursu za sufinansiranje projekata i programa u oblasti javnog informisanja na kome će biti raspodeljeno 80 miliona dinara za pomoć medijima u prevazilaženju krize.

„Konkurs je otvoren 30. jula objavljivaljem na sajtu Ministarstva, a prijave sa dokumentacijom primaju se do 21. avgusta“, izjavila je agenciji Beta pomoćnica ministra.

Ona je podsetila da je konkurs raspisan na osnovu zaključka Vlade Srbije od 25. juna 2009. godine o pomoći medijima. Konačnu odluku o dodeli sredstava donosi ministar kulture, a rezultati konkursa biće objavljeni na internet stranici Ministarstva kulture najkasnije do 7. septembra 2009. godine.

Za realizaciju ovog projekta Vlada je obezbedila 60 miliona dinara, a Ministarstvo dodatnih 20 miliona dinara, rekla je Vučković Lesendrić. Ona je navela da će se, prema toj odluci, sufinasirati projekti i programi značajni za ostvarivanje javnog interesa, a prednost će imati oni koji zadovoljavaju kriterijume navedene u konkursu.

Pravo učešća imaju osnivači javnih glasila, kao i pravna lica registrovana za produkciju televizijskog i radijskog programa, a projekat mora biti realizovan kroz javno glasilo. Svaki predlagač može konkurisati samo sa jednim projektom sa kojim se ranije nije pojavljivao pred Ministarstvom, a maksimalna svota koja se odobrava je dva miliona dinara.

Ministarstvo može pokriti do 80 odsto troškova prihvaćenog projekta, a novac se mora potrošiti do kraja 2010. godine. Prijave na konkurs podnose se na obrascima koji se mogu dobi-ti u Ministarstvu kulture ili preuzeti sa sajta: www.kultura.gov.rs, na stranici Sektora za medije „Konkursi u oblasti medija“. Uz prijavu se podnosi i obavezna dokumentacija čiji je spisak takođe na sajtu. Prijave se podnose u pet štampanih primeraka i u elektronskom obliku, na disketi ili CD-u na adresu: Ministarstvo kulture, Vlajkovićeva 3, 11000 Beograd, sa naznakom za Konkurs u oblasti informisanja. Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 011/3398-899.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi