Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Maribor i ESEC produžili konkurs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

24. 08. 2009.

Maribor i ESEC produžili konkurs



Zavod za obrazovanje i komunikaciju Maribor i European Society for Education and Communication (ESEC) produžavaju rok ovogodišnjega raspisa za podelu priznanja i nagrada Erasmus-EuroMedia. Rok prijave je 5. septembar 2009 (produžen sa 5. odnosno 20. jula 2009).


Priznanja i nagrade Erasmus-EuroMedia dodeljuju se proizvodima, projektima, produkcijama i programima (u nastavku proizvodima) svih medijskih formata, koji:

- kritički podržavaju evropski diskurs kroz vlastitu interpretaciju njegovih ciljeva, pogleda, problema, uslova i izazova;

- žele obrazovati o temama poput evropske vrednosti, identiteta i savest, transkulturna komunikacija, socijalno uključivanje, solidarnost, različitost, mirno susedstvo.



Žiri dodeljuje sledeća priznanja Erasmus-EuroMedia:

-  Seal of Approval za proizvode, koji kvalitetno ispunjavaju uslove raspisa i

- Country Medal za najbolji proizvod iz pojedinačne države.

I finansijske nagrade Eramsus-EuroMedia u ukupnoj vrednosti 9.000 €:

-  Grand Award (3.000 €) za najbolji prijavljeni proizvod.

-  Sponsorship Awards (ukupno 3.000 €) za prijavljene proizvode, koji se fokusiraju na tekuće debate i kontraverzne teme evropskega diskursa i imaju istraživački značaj.

-  Special Awards (po 1.000 €) za prijavljeni proizvodi, koji se odlikuju na področju obrazovanja i etike, diskursa i politike, estetike i oblikovanja.



Priznanja i nagrade će biti dodjeljene na gala podjeli u Velikoj dvorani Univerziteta u Beču 16. oktobra 2009. Na dodelu su pozvani svi, koji su se prijavili na konkurs, i ostali zainteresovani. Dobitnici priznanja i nagrada predstavljeni su u internetskom arhivu EU-Media , na internetskim stranicama organizatora raspisa i u revijama DeScripto i L.A. Multimedia. Prema dosadašnjem iskustvu priznanja i nagrade  Erasmus-EuroMedia znače prednost u pridobijanju nacionalnih i evropskih financijskih sredstava.



Za prijavu potrebno je do 5. 9. 2009 poslati na adresu ZIK, Prešernova 18, 2000 Maribor, Slovenijai/ili na e-adresu info@zik.si :

- ispunjeni prijavni obrazac (priloženi Application Form)

- kratki opis proizvoda (i argumentacija njegove prijave) na najviše jednoj stranici na engleskom/nemačkom (dovoljno poslati na e-adresu)

- tri kopije proizvoda (ili ulazne kode za internetske stranice)

- prezentacijsku sliku (gif/jpg 300 dpi, min. 7 cm širine)

i uplatiti doprinos za realizaciju raspisa i podele u visini 150 € (odnosno 100 € za neprofitne i obrazovne organizacije) na račun ZIK, IBAN: SI56 241009010398364, BIC/Swift: KREKSI22, otvoren na Raiffaisen banka d.d., Slovenska 17, 2000 Maribor, Slovenija ; predmet uplate: Erasmus 2009. U slučaju poteškoća u vezi plaćanja doprinosa, obratite se na info@zik.si ili na +386 41 681991.



Više informacija je u priloženom letku, na internetskoj stranici www.zik.si ili se obratite na +386 41 681991 odnosno info@zik.si.

Erasmus EuroMedia Application Form 2009.doc

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi