Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Evropska nagrada za mlade novinare za 2010. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

12. 11. 2009.

Evropska nagrada za mlade novinare za 2010. godinu

Proširite svoju viziju – Potraga za najboljim novinarima Evrope je započela

Objavljena je Evropska nagrada za mlade novinare za 2010. godinu i pokrenuta je potraga za najboljim novim mladim novinarskim talentima Evrope. Ako ste novinar ili student novinarstva i imate između 17- 35 godina, onda je ovo prilika koju ne smete propustiti. Vi imate priliku da budete odabrani kao pobednik u svojoj zemlji i da donosete kući jednu od tri posebne nagrade za izuzetan novinarski rad.

Proširite svoju viziju i doprinesite tekućem dijalogu o proširenju EU. Evropska nagrada za mlade novinare za 2010. godinu poziva Vas da se kritički angažujete sa proširenjem EU koristeći svoj novinarski talenat za poboljšanje efekta proširenja, a s time i na višestruki potencijal proširenja.

Ko može učestvovati?


Takmičenje je otvoreno novinarima i studentima novinarstva iz štampanih medija, Internet medija ili sa radija i traje do 28. februara 2010. god. Poslati radovi moraju se usredsrediti na proširenje EU i sagledati tu tematiku promišljeno, izazovno i kreativno, a radovi moraju biti prethodno objavljeni između oktobra 2007. i 28. februara 2010. god. Učesnici moraju imati državljanstvo jedne od zemalja članica EU, zemalja kandidatkinja za članstvo u EU, zemalja potencijalnih kandidatkinja za članstvo u EU ili Islanda. Pojedinci ili grupe do 3 ljudi mogu poslati od 1 do 3 rada.

Nagrade
Nacionalni žiri iz čitave Evrope odabraće 36 nacionalnih pobednika koji će doći u Istambul na kulturno istorijsko putovanje u maju 2010. Od tih 36 pobednika, evropski žiri će odabrati tri pobednika za posebnu nagradu u sledećim kategorijama:
• za najoriginalniji rad
• za najbolje istraživanje
• za najbolji novinarski stil
Dobitnici te tri posebne nagrade osvojiće kulturno putovanje u jedan od glavnih gradova Evrope po vlastitom izboru.

Vise informacija na www.EUjournalist-award.eu

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi