Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za dodelu nagrade "Medijakult" 2015.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

31. 05. 2016.

Konkurs za dodelu nagrade "Medijakult" 2015.

Zavod za kulturu Vojvodine upućuje javni poziv za učešće na konkursu za Projekat „Medijsko modelovanje kulturnog identiteta Vojvodine”

Zavod za kulturu Vojvodine realizuje, ove godine četvrti put po redu projekat „Medijsko modelovanje kulturnog identiteta Vojvodine” koji ima za cilj da afirmiše i podrži kreativno TV stvaralaštvo u oblasti kulture, unapredi saradnju Zavoda s medijskim kućama u Vojvodini i doprinese unapređenju interkulturalne komunikacije u Vojvodini. U okviru tog projekta Zavod raspisuje konkurs za izbor najbolje TV emisije s temom iz kulture, odnosno za dodelu nagrade „Medijakult”. Nagrada je ustanovljena pre 3 godine kao javno priznanje autoru najbolje TV emisije u okviru teme „Interkulturalna komuniokacija u Vojvodini”.Istovremeno molimo da svojim informativnim emisijama informišete javnost o ovom konkursu.

FORMALNI USLOVI


Zainteresovani dostavljaju emisiju na DVD-u u tri primerka na adresu Vojvode Putnika 2, 21000 Novi Sad, sa naznakom „Konkurs za dodelu nagrade „Medijakult”. Primerci dostavljenih DVD-a se ne vraćaju autorima. Uz DVD neophodno je dostaviti kratku biografiju autora. Sve blagovremeno dostavljene radove pregledaće tročlani stručni žiri, a odluka o dobitniku nagrade „Medijakult”, biće objavljena do 1. novembra 2016. godine.


UČEŠĆE NA KONKURSU


1) Na konkursu, pravo učešća imaju sve emisije realizovane u 2016. godini. Ako do učešća na konkursu nisu emitovane, autor to treba da naglasi u prijavi.
2) Pravo učešća na konkursu imaju novinari sa prostora Vojvodine. Emisije mogu biti na srpskom jeziku, a ako su na manjinskim jezicima potrebno je da imaju titl na srpskom jeziku. Emisije mogu trajati od 10 do 30 minuta.
3) Svaki konkursni paket mora sadržati snimak reportaže na DVD formatu, u 3 primerka. Ako jedan autor šalje na konkurs više radova, svaki treba da bude na posebnom nosaču. Ne primaju se CD-R formati već samo DVD. Slanje neodgovarajućih formata značiće automatsku diskvalifikaciju. Potrebno je poslati po 3 fotografije vezane za temu emisije u rezoluciji 300 dpi za veličinu minimalne širine 12 cm.(za štampu DVD omota)
4) Radove slati na Zavod za kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2, 21000 Novi Sad do 15.10.2015. godine.

ROK
Konkurs je otvoren od 30.maja do 14. oktobra 2016. godine.

NAGRADA 
Nagrada se sastoji od diplome i novčanog dela. Nagrađeni autor je dužan da prisustvuje dodeli nagrada.

INFORMACIJE
Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete kontaktirati Slobodanku Važić, rukovodioca projekta na telefon: 021/4754-128, lokal 24, Website: www.kultura-vojvodina.org.rs, E-mail: zkvojvodina@nscable.net indok@nscable.net.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi