Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za podršku projektima male vrednosti: Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

28. 07. 2017.

Izvor: safejournalists.net

Konkurs za podršku projektima male vrednosti: Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu

Hrvatsko novinarsko društvo u saradnji s partnerskim organizacijama iz regiona poziva organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Srbije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se se u partnerstvu s novinarima, njihovim udruženjima, sindikatima, mrežama i medijskim organizacijama prijave za finansijsku podršku projekatima male vrednosti “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu”.

 Konkurs ima dva prioriteta:

 (1) podrška projektima koji se bave problemima i preprekama na koje nailaze novinari izloženi različitim vrstama pritisaka i

 (2) podrška projektima koji se fokusiraju na pritiske kojima su izloženi aktivisti za ljudska prava u pogledu slobode izražavanja.

Ukupna vrednost projekata male vredosti je 267 000 evra. Program je organizovan u dve celine

 (1) podrška regionalnim projektima u visini 30 000 – 40 000 evra po projektu

 (2) podrška nacionalnim projekte u visini 5000 – 1000 evra po projektu.

U zavisnosti od kvaliteta prijava, planira se dodela 15 projekata (5 većih regionalnih i 5 manjih za nacionalne projekte).

Konkurs je otvoren od 25. 7. do  31. 8. 2017. kada u ponoć ističe rok za prijave.

Konkursna dokumentacija

Smernice za podnosioce, prijavni obrazac i prijavni obrazac budžeta nalaze se na web stranici projekta http://safejournalists.net.

Radni jezik konkursa je engleski, što podrazumeva da su konkursna dokumentacija, komunikacija sa zainteresovanim stranama i projektne prijave na  engleskom jeziku.

Pitanja o uslovima konkursa mogu se postaviti u periodu od 25. 7. do 10. 8. 2017. na imejl adresu mediafreedom.smallgrants@solidarna.hr.

Odgovori na poslata pitanja će biti objavljeni na sajtu projekta http://safejournalists.net 20.8.2017

Rezultati konkursa

Rezultati konkursa će biti objavljeni 20. septembra na web stranici projekta http://safejournalists.net.

Tehničku pomoć u sprovođenju konkursa pruža Zaklada SOLIDARNA.

Ovaj konkurs sprovodi Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u sklopu šireg projekta “Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara” zajedno sa partnerskim novinarskim organizacijama iz Srbije (NUNS), BiH (BHN), Crne Gore (SMCG), Kosova (AGK) i Makedonije (ZNM), uz finansijsku podršku Evropske komisije (IPA) i sufinansiranje Ureda za udruge Vlade RH.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi