Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Međunarodni konkursi za novinarske stipendije i nagrade otvoreni u februaru i martu 2018. godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

05. 02. 2018.

Izvor: UNS, hnd.hr

Međunarodni konkursi za novinarske stipendije i nagrade otvoreni u februaru i martu 2018. godine

Pogledajte aktuelne međunarodne konkurse za projekte, stipendije i novinarske nagrade na koje se, u februaru i martu ove godine, mogu prijaviti novinari i mediji.

Knight Science novinarska stipendija

Za stipendiju za pohađanje programa na Massachusetts Institute of Technology (MIT) mogu se prijaviti novinari iz celog sveta, sa najmanje tri godina iskustva u izveštavanju u oblasti nauke, tehnologije, životne sredine ili medicine.

Stipendija, uz plaćenu školarinu, zdravstveno osiguranje, dodatne stipendije za studijska putovanja i konferencije, iznosi 70.000 američkih dolara... Stipendisti će pohađati predavanja na MIT-u i Harvardu.

Rok za prijavu je 28. februar.

Više o stipendiji možete pogledati ovde.

Konkurs za medijske projekte organizacije National Endowment for Democracy (NED)

NED je raspisao konkurs za finansiranje projekata na kojem mogu učestvovati nevladine organizacije, građanske organizacije, udruženja, mediji i slične organizacije koje bi doprinele demokratskim ciljevima i jačanju demokratskih institucija. 

Rok za prijavu je 16. mart.

Više o konkursu možete pročitati ovde.

Crowdfundig platforma za novinare

Novinari sa najmanje tri godina iskustva mogu se prijaviti na konkurs Press Start-a, kako bi objavili priču na ovoj platformi i za nju dobili 2.000 američkih dolara. Press Start je osnovan kako bi smanjio finanisijska opterećenja novinara u zemljama koje se, prema istraživanju Freedom House-o o slobodi štampe u svetu, smatraju „neslobodnim“ ili „delimično slobodnim“.

Teme treba da budu od javnog interesa i da se odnose na politiku, ljudska prava, rod, manjine i seksualnu orijentaciju, zdravlja i okolinu… 

Više informacija možete pogledati ovde.

Stipendija Journalismfund.eu za istraživačke projekte 

Journalismfund.eu raspisao je konkurs na koji se mogu prijaviti novinari kako bi radili na istraživačkim projektima, a svi troškovi istraživanja, kao što su putovanja, prevođenje, pristup bazama podataka, biće plaćeni.

Rok za je prijavu je 15. februar.

Više o konkursu možete pogledati ovde

Stipendija World Press Institut-a

Na stipendiju World Press Institut-a mogu se prijaviti novinari sa najmanje 5 godina iskustva, koji žive izvan SAD-a. Stipendisti će imati priliku da rade u redakcijama širom SAD-a i da izveštavaju o društvenim pitanjima.

Rok za prijavu je 16. februar.

Više o stipendiji možete pogledati ovde

Knight-Bagehot stipendija

Stipendija Knight-Bagehot namenjena je novinarima koji se bave ekonomijom i biznisom. Stipendisti će provesti godinu dana na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, gde će pohađati besplatne časove na ovom univerzitetu, a biće im omogućeno da budu i u medijskim i finansijskim institucijama u Njujorku.

Rok za prijavu je 15. februar.

Više informacija možete pogledati ovde.

Nagrada za takmičenje u data novinarstvu

Globalna mreža urednika (Global Editors Network – GEN) poziva novinare širom sveta da se prijave za učešće u Data Journalism Awards takmičenju. Nagrada iznosi 1801 dolar. U okviru takmičenja dodeljuju se nagrade u nekoliko kategorija - nagrada za najbolji novinarski tim, najbolji vebsajt godine u “data” novinarstvu,  za istragu godine, za slobodan pristup podacima, studente i mlade novinare...

Rok za prijavu je 26. mart.

Više informacija možete pogledati ovde.

DIG nagrada

Svi koji se bave video produkcijom mogu svoje radove prijaviti za DIG nagradu za najbolje istraživačke video projekte iz celog sveta. Radovi se prijavljuju u više kategorija - video reportaža, duži istraživački radovi (do 90 min), srednje dugi istraživački radovi (do 27 min), duži reportažni radovi (do 90 min), srednji reportažni radovi (do 27 min), kraći reportažni radovi (do 12 min) i film. Dobitnici će biti nagrađeni u iznosu od 1500 do 2500 evra.

Više informacija možete pronaći ovde.

Školarine Dojče vele Akademije

Dojče vele Akademija nudi 10 punih školarina mladim novinarima i medijskim profesionalcima za program International Media Studies (IMS) u Bonu. Na kraju dvosemestralnog programa studenti dobijaju zvanje magistra.

Rok za prijavu je 31. mart.

Više o stipendiji možete pročitati ovde

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi