Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Drugi poziv za projekte koji će podržati slovačko-srpski EU fond za proširenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

13. 09. 2010.

Drugi poziv za projekte koji će podržati slovačko-srpski EU fond za proširenje


Pontis fondacija (Slovačka) i Centar za demokratiju (CDF) u Srbiji objavili su drugi poziv istraživačima i organizacijama iz Srbija da preduzmu istraživačke projekte na temu:

1. Razvijanje Srbije kroz ravnomeran regionalni razvoj - Slovačka iskustva u implementaciji principa regionalnog razvoja

2. Problem sive ekonomije u Srbiji - Slovačka iskustva u borbi protiv sive ekonomije

3. Životna sredina: put od zakona do realizacije - šta Srbija može da nauči od Slovačke

4.. Kako da se sprovede zakon o zaštiti ekonomskih i socijalnih prava?

Ko može da konkuriše:


- Individualni istraživači koji su državljani Srbije i mlađi su od 35 godina (i studenti na poslednjoj godini studija) sa odličnim znanjem engleskom

- Novinari mlađi od 35 godina

- Organizacije registrovane u Srbiji (NVO-a, fakulteti, instituti, mediji), glavni istraživač treba da ima manje od 35 godina.

Rok za slanje predloga projekata je 8. oktobra 2010. Komisija za ocenu, uključujući i nezavisne eksperte i predstavnike Srpske Kancelarija za pridruživanje izabraće primaoce stipendija do 29. oktobra 2010. Nakon potpisivanja ugovora, stipendisti će do februara 2011. imati vremana da sprovedu svoje projekate.

Autori najboljih radova imaće priliku da učestvuju u studijskom putovanju u Brisel kako bi predstavili rezultate svojih istraživačkih projekata predstavnicima institucija Evropske unije.

Svi zainteresovani istraživači pojedinci / organizacije mogu se prijaviti do 8. oktobra na milica@centaronline.org i info@centaronline.org.

Dokumenta za prijavu:

- CV

- Naslovna strana

- Predlog projekta

- Budžet

Grant iznosi:

- Za pojedine istraživače koji sprovodi istraživanja isključivo Srbija - 3000 evra (obuhvata taksu za istraživača, troškove interneta, kupovinu publikacija, štampanje letaka, lokalna putovanja, itd)

- Za individualne istraživače koji planiraju da deo istraživanja obave u Slovačkoj - 4500 evra (obuhvata troškove putovanja i smeštaja u Slovačkoj)

- Za organizacije - 5000 evra (obuhvata naknadu za moguće pomoćnike, troškove komunikacije, komunalije, moguće putovanje u Slovačku, itd)

Kontakt osobe za dodatne informacije su:

Milica Podjanin Kujundžić
milica@centaronline.org  i

Svetlana Vukomanović
svetlana@centaronline.org

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi