Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za sufinansiranje projekata informisanja osoba sa invaliditetom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

11. 02. 2011.

Konkurs za sufinansiranje projekata informisanja osoba sa invaliditetom


I
Predmet konkursa je: sufinansiranje štampanih i audiovizuelnih sadržaja organizacija osoba sa invaliditetom i sufinansiranje programskih sadržaja javnih glasila koji su namenjeni informisanju osoba sa invaliditetom.

Cilj konkursa je: podrška ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom na informisanje.

Opšti kriterijumi za ocenjivanje projekata su:

    * značaj projekta za razvoj inkluzivnog društva i informisanje osoba sa invaliditetom u cilju unapređenja njihovog položaja;
    * kvalitet, originalnost, aktuelnost i dostupnost većem broju korisnika;
    * finansijska konstrukcija koja garantuje izvodljivost;
    * adekvatna specifikacija budžeta usklađena i obrazložena sa stanovišta planiranih projektnih aktivnosti;
    * održivost projekta.

II
Opšti uslovi konkursa: Pravo učešća na konkursu imaju registrovane organizacije osoba sa invaliditetom, osnivači javnih glasila, kao i pravna lica registrovana za produkciju audio i/ili audiovizuelnih programskih sadržaja. Predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila (obavezno samo za pravna lica registrovana za produkciju audio i/ili audiovizuelnih programskih sadržaja).

Svaki predlagač može konkurisati samo sa jednim projektom. Predlagači ne mogu konkurisati sa projektom za koji su u tekućoj kalendarskoj godini već dobili sredstva iz javnih prihoda.

Ministarstvo kulture sufinansira projekte najviše do 80% vrednosti projekta.

U budžetu Ministarstva kulture za namenu ovog konkursa opredeljeno je 5.000.000,00 dinara.

III
Prijave na konkurs podnose se na obrascima koji se mogu dobiti u Ministarstvu kulture ili preuzeti sa sajta, na stranici Sektora za medije, u opciji „Konkursi“

Obavezna dokumentacija:

    * obrazac 1 (opis projekta);
    * obrazac 2 (specifikacija troškova projekta);
    * dokument o pravnom statusu (rešenje o registraciji organizacije OSI, dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa, rešenja o registraciji pravnog lica i o registraciji javnog glasila iz Agencije za privredne registre);
    * bilans stanja i bilans uspeha iz prethodne poslovne godine;
    * kratke biografije ključnih učesnika projekta (najviše 3 učesnika);
    * overena izjava javnog glasila ili javnih glasila u kojima će programski sadržaji biti emitovani (obavezno samo za pravna lica registrovana za produkciju televizijskog i radijskog programa);
    * dokaz o uplati Republičke administrativne takse od 150,00 dinara na račun 840-742221843-57, poziv na broj 97 50-016, namena Tarifni broj 1 (Zakon o republičkim administrativnim taksama (Sl.glasnik RS, br. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06 i 47/07)

Prijave se podnose u 5 štampanih primeraka na adresu: Ministarstvo kulture,, Vlajkovićeva 3, 11000 Beograd, sa naznakom za Konkurs u oblasti informisanja osoba sa invaliditetom.

Neblagovremene prijave i nepotpuna dokumentacija neće biti uzeti u razmatranje.

IV
Konkursna komisija Ministarstva kulture razmatraće pristigle projekte i na osnovu navedenih kriterijuma utvrditi predlog za sufinansiranje u 2011. godini. Konačnu odluku o dodeli sredstava donosi ministar.

Rezultati konkursa biće objavljeni na internet stranici Ministarstva kulture www.kultura.gov.rs, a podnosioci prijava će pismenim putem biti obavešteni o rezultatima konkursa.

Konkurs će trajati do 9. marta 2011. godine.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 011/3398-671.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi