Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za najbolji medijski prilog iz oblasti smanjenja diskriminacije osoba sa HIV-om
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

14. 04. 2011.

Konkurs za najbolji medijski prilog iz oblasti smanjenja diskriminacije osoba sa HIV-om

Komisija za borbu protiv HIV/AIDS-a, poziva novinare da se prijave na izbor za najbolji medijski prilog iz oblasti smanjenja stigme i diskriminacije vezano za HIV infekciju i sidu.

Ovaj konkurs namenjen je novinarima kako bi se kroz nagradno studijsko putovanje upoznali sa aktuelnim dešavanjima u vezi sa HIV infekcijom i sidom kako u Evropi tako i u svetu.

Na konkursu mogu da učestvuju novinari autori novinskih članaka, radio i televizijskih priloga, koji pošalju članak/reportažu/emisiju/prilog koji promovišu smanjenje stigme i diskriminacije vezano za HIV infekciju i sidu koju su objavili ili emitovali u periodu od 1. januara 2010. do 25. aprila 2011. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi profesionalni novinari koji rade za medije na teritoriji Republike Srbije, bez obzira na njihov formalni status, ukoliko je članak/reportaža/emisija kojim konkurišu, pripremljena po zadatku medija za koji rade.

Prilozi bi trebalo da doprinose smanjenju stigme i diskriminacije vezano za HIV infekciju i sidu koji su dokazano prisutni u našem društvu kako prema samoj bolesti, tako i osobama koje žive sa HIV-om.
Pravila konkursa:

• Svaki učesnik na konkursu može se prijaviti samo jednom sa jednim originalnim radom.
• Na konkurs se šalju radovi koji su štampani ili emitovani u periodu od 01. januara 2010. do 25. aprila 2011. godine. Svi radovi moraju da budu produkcija određene medijske kuće bez sponzora.
• Dostavljeni materijali se ne vraćaju učesnicima konkursa.
• Učesnici konkursa šalju i prijavu/formular koja je sastavni deo ovog javnog poziva u kome su navedena prava i obaveze učesnika.
• Učesnici moraju biti punoletni.
• Učesnik mora imati minimum 5 godina radnog iskustva kao novinar.
• Poželjno je poznavanje engleskog jezika.
• Žiri će razmatrati kandidature primarno na osnovu promocije smanjenja stigme i diskriminacije vezano za HIV infekciju i sidu, uključujući istraživački rad, jasnoću i razumljivost poruke, ubedljivost i edukativnost, medijsku pokrivenost i etičnost.

Svoje priloge možete poslati na sledeći način:

• Štampani prilozi – originalna verzija ili kopija teksta u štampanoj ili elektronskoj formi sa podacima o autoru, datumu objave i noviskoj redakciji, kao i kontakt informacije; Urednik treba da verifikuje da je materijal bio objavljen.
• Radio prilozi – na CD-u u mp3 formatu koji je jasno obeležen sa imenom i prezimenom, adresom i telefonom kandidata, kao i naznakom dužine trajanja priloga; Urednik treba da verifikuje da je materijal bio objavljen.
• Televizijski prilog - DVD koji je jasno obeležen sa imenom i prezimenom, adresom i telefonom kandidata, kao i naznakom dužine trajanja prilog; Urednik treba da verifikuje da je materijal bio objavljen.
• On line mediji – CD sa tekstom u originalnom HTML formatu i/ili internet adresu na kojoj se može pogledati materijal (nepromenjen) namenjen za konkurs. Urednik treba da verifikuje da je materijal bio objavljen na internet sajtu.

Adresa na koju se šalju prilozi:
Projekat Ministarstva zdravlja za borbu protiv HIV-a
Dom zdravlja Šumice
Ustanička 125a
11 000 Beograd
Sa naznakom – KONKURS ZA NAJBOLjI MEDIJSKI PRILOG IZ OBLASTI SMANjENjA STIGME I DISKRIMINACIJE VEZANO ZA HIV INFEKCIJU I SIDU

Rok za prijavu radova je 29. april 2011. godine. Svi radovi će biti ocenjivani od žirija sastavljenog od predstavnika Komisije za borbu protiv HIV/AIDS-a Vlade Republike Srbije, međunarodnih organizacija i Unije organizacija osoba koje žive sa HIV-om.

Autori najboljih priloga će biti nagrađeni četvorodnevnim studijskim putovanjem van Srbije koje je planirano za drugu polovinu maja 2011. godine. Nagrađeni autori su u obavezi da nakon obavljenog studijskog putovanja naprave prilog vezan za putovanje.

Sva pitanja možete uputiti na mail adresu: office_piu_hiv @zdravlje.gov.rs ili na telefon: 011/383 66 93

Formular za prijavu na konkurs možete preuzeti ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi