Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  BIRN: Trening za novinare u okviru programa Balkanska tranziciona pravda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

17. 09. 2019.

Izvor: BIRN

BIRN: Trening za novinare u okviru programa Balkanska tranziciona pravda

Balkanska istraživačka regionalna mreža (BIRN) organizuje trodnevni trening o izveštavanju o suđenjima za ratne zločine i drugim temama koje se tiču tranzicione pravde.

Balkanska istraživačka regionalna mreža u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva novinare da se do 25. septembra prijave na trening koji će se baviti pitanjima tranzicione pravde.

Za ovu obuku, koja će biti održana u Beogradu od 14. do 16. oktobra, mogu se prijaviti novinari iz bivših jugoslovenskih republika zainteresovani za teme tranzicione pravde.

„Pitanja tranzicione pravde, ratni zločini, odgovornost i pravda su još uvek veoma važne i osetljive teme na Balkanu i njihovo pokrivanje zahteva objektivno izveštavanje zasnovano na činjenicama“, rekla je regionalna direktorka BIRN-a Marija Ristić.

Polaznici će imati priliku da uče od stručnjaka za tranzicionu pravdu – novinara, sudskih zvaničnika, predstavnika vlasti i civilnog društva.

Radni jezik treninga je bosanski/hrvatski/crnogorski/srpski, ali će, ukoliko bude potrebno, biti osiguran simultani prevod.

Troškove puta i smeštaja pokriva organizator.

Nakon treninga, od učesnika će se tražiti da predlože priču koja će se baviti tranzicionom pravdom na Balkanu.

Na osnovu predloga i opštih ocena sa treninga, BIRN će odabrati 10 novinara koji će učestvovati u studijskoj poseti Hagu u novembru 2019.

Novinari koji predlože najbolje priče dobiće grant u iznosu od 1.000 evra, kako bi ih dalje razvili u saradnji sa BIRN-ovim iskusnim urednicima.

Za prijavu je potrebno poslati CV, motivaciono pismo, linkove do objavljivanih tekstova ili sam tekst, kao i druga relevatna dokumenta na jovana.prusina@birn.eu.com. Mejl treba nasloviti „Prijava – Trening za novinare“.

Krajnji rok za prijave je 25. septembar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi