Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Danas poslednji dan za prijavu na konkurs Evropske fondacije za novinarstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

15. 01. 2020.

Izvor: UNS

Danas poslednji dan za prijavu na konkurs Evropske fondacije za novinarstvo

Fondacija za promovisnje kvalitetnog novinarstva u Evropskoj uniji, raspisala je konkurs za projekat prekograničnog novinarstva čiji je cilj povezivanje kolega, razvoj inovativnih metoda i sticanje novih saznanja u oblasti medija i novinarstva.

Aplikaciji se može pristupiti onlajn na sajtu journalism.fund.eu. Krajnji rok je 15. januar u 11:59 časova 2020. po briselskom vremenu. U toku aprila i jula 2020. godine biće otvorena još dva poziva.

Istraživačka priča za konkurs  treba da se odnosi na oblast evropskih prava koja ne sadrže redovni novinarski izveštaji i koja izlazi iz granica standardnog medijskog izveštavanja. Kriterijumi za priče istaknuti su na sajtu. Konkurs je namenjen isključivo za medijske profesionalce.

Projekat podržavaju i finansiraju Adessium fondacija i Open Society fondacija, a ukupan budžet kojim se raspolaže je do 180 000 evra. Obezbeđeni su mentori, najiskusniji medijski profesionalci iz raznih oblasti i tema iz različitih zemalja.

Fondacija će finansirati troškove istraživanja, kao što su putovanja, prevodilačke usluge, mentorstvo, ali ne i troškove opreme upotrebljene prilikom ovih istraživanja. Ideju za teme možete naći na samom sajtu, na spisku do sada objavljenih i nagrađenih radova. Žiri će imati četiri člana, koji će biti anonimni do proglašenja pobednika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi